UCB, departe de Liga Naţională

717

Formaţia CS UCB Târgu Jiu va rămâne, cel mai probabil, tot în Divizia A şi în sezonul următor. Monica Bîcă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, şi omul care s-a zbătut ca această echipă să existe a declarat că şansele sunt foarte mici ca oraşul Târgu-Jiu să vadă în 2017/2018 handbal de primă ligă. UCB va primi o invitaţie de a participa în primul eşalon de la FRH, dar şansele ca fondurile necesare să apară “peste noapte” sunt extrem de mici. Bîcă a declarat că Ministerul Educaţiei Naţionale oferă o sumă care nu poate amortiza salariile din liga întâi, iar sportul nu mai este o prioritate pentru oamenii din Gorj. “În momentul de faţă, suma pe care ne-o alocă Ministerul este o sumă legată strict de Divizia A. Anul acesta am primit o finanţare de 400 de mii de lei, dacă am participa la Liga Naţională, probabil finanţarea s-ar dubla, dar această sumă nu ne este suficientă pentru a participa la un nivel competitiv. Nu putem să dezamăgim publicul şi acasă şi în deplasări cu o participare sub valoarea competiţiei. Cele mai mari costuri sunt legate de salariile jucătorilor. Nu ştiu dacă sportul mai este, în momentul de faţă, o prioritate, atât pentru cei care conduc destinele judeţului, cât şi pentru celelalte persoane care aduc un plusvaloare comunităţii gorjene. Din punctul meu de vedere, cred că sunt şanse de 1% să jucăm în Liga Naţională din această toamnă. Vom continua cu clubul în liga a doua, asta nu se pune în discuţie”, a precizat Bîcă la Radio Infinit. După ce formaţia CSM Oradea, câştigătoarea Seriei B, a spus pas promovării, UCB i-ar fi luat locul, însă antrenorul gorjenilor, Adrian Gorun, a declarat că este necesară o sumă de aproximativ 800 mii euro. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că ar susţine handbalul, dar nicidecum cu astfel de bani.
“Primăria municipiului nu poate susţine, în integralitate, costurile unei echipe de Liga 1. Să sperăm că vom găsi parteneri: Consiliul Judeţean, Universitatea, care este şi fondatoarea echipei, dar şi societăţi comerciale care să poată să susţină această echipă. Noi vom sprijini această echipă, dar nu putem să preluăm acest club cu cheltuielile necesare pentru perioada următoare. Suntem deschişi la orice discuţie”, a afirmat primarul Marcel Romanescu. Pe de altă parte, viceprimarul Aurel Popescu a declarat că doreşte cât mai repede numirea unui director la noul CSM, implicit definitivarea noii entităţi sportive. “Totul depinde de domnul primar, atunci când va desemna comisia care să facă posibilă angajarea unui director şi continuarea demersurilor pentru a funcţiona acest Club Sportiv Municipal. Ne dorim să funcţioneze, am primit zilele trecute o ştire foarte importantă vizavi de handbalul din Târgu-Jiu, care poate să aibă o reprezentativă la nivel naţional şi acest lucru poate fi făcut posibil, iar municipalitatea se poate implica în susţinerea acestei activităti sportive doar în situaţia în care CSM va funcţiona”.
De amintit că UCB Târgu Jiu a pornit actualul sezon cu gândul de a promova, dar autorităţile judeţene nu au putut suplimenta un buget care să acopere salariile jucătorilor, iar formaţia gorjeană a rămas fără mai mulţi titulari de drept în timpul campionatului.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here