Turneul de la Wimbledon, anulat!

1012

UPDATE

A fost anulat întreg sezonul pe iarbă.

„Este o decizie pe care am luat-o cu toată seriozitatea. Am ales să punem pe primul plan sănătatea publică și a celor care contribuie la acest eveniment. Este o măsură provocată de această criză globală fără precedent,” a declarat Ian Hewitt, președintele All England Lawn Tennis Club.

„Sunt tristă să aflu că s-a confirmat că Wimbledon nu va avea loc în acest an. Finala de anul trecut va fi mereu una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea! Dar trecem prin ceva mai important decât tenisul, iar cea mai tare veste este că Wimbledon se va întoarce anul viitor. Şi înseamnă că am şi mai mult timp în care să aştept cu nerăbdare să-mi apăr titlul acolo. Rămâneţi puternici cu toţii şi continuaţi fiţi încrezători”, a scris Simona Halep, pe reţelele de socializare.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Simona Halep are mari şanse să-şi păstreze titulatura de ,,regină a ierbii”. Sportiva noastră este campioana en-titre la Wimbledon, primul trofeu pe iarba londoneză fiind câştigat anul trecut împotriva Serenei Williams (6-2, 6-2). Din păcate, turneul organizat de All England Club va fi cel mai probabil anulat în 2020. Într-un comunicat lansat săptămâna trecută, organizatorii au anunţat că evaluează toate scenariile posibile, în contextul pandemiei de coronavirus. ,,Sunt implicat în forurile ATP și WTA. Deciziile necesare au fost luate deja acolo și Wimbledon va decide, miercuri, anularea turneului. Nu am niciun dubiu. Este o măsură necesară în situația actuală”, a declarat Dirk Hordorff, vicepreşedintele Federaţiei Germane de Tenis.Competiţia era programată să înceapă pe 29 iunie. Dacă turneul de la Wimbledon ar fi anulat, ar fi pentru prima dată de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial când se întâmplă asta.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here