Turburea şi-a scos vârstnicii la vot

573

IMG_1259Localnicii din comuna Turburea au ieşit duminică din case pentru a vota persoana care va conduce instituţia publică locală în următorii ani. Asta ca urmare a alegerilor anticipate stabilite pentru data de 23 august după decesul fulgerător al fostului edil local, Daniel Ursulescu, care a pierit într-un accident rutier.

După campania electorală finalizată recent, nelipsită din păcate de incidente, primii care s-au prezentat, în ziua de odihnă, la secţiile de vot au fost vârstnicii. În Turburea au votat la primele ore ale dimineţii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 70-90 de ani. Până la orele 10.00 dimineaţa, şi-au exercitat dreptul de vot, la Turburea, aproximativ 16,22% dintre alegători.

Alegerile locale anticipate din comuna Turburea i-a determinat pe localnici să iasă duminică la vot, deşi au mai făcut acest exerciţiu în mai anul trecut. Din păcate, primarul pe care l-au votat atunci majoritatea cetăţenilor, liberalul Daniel Ursulescu, nu şi-a exercitat decât un an din mandatul pentru care l-au însărcinat localnicii. Asta ca urmare a unui accident rutier neaşteptat, în urma căruia edilul local şi-a pierdut viaţa. Autorităţile judeţene nu au lăsat comuna fără primar, mai ales că localitatea nu avea nici viceprimar. Cu chiu cu vai, consilierii locali l-au ales pe democrat-liberalul Toma Stamatoiu să ocupe locul vacant de viceprimar şi s-au pregătit din nou de alegeri. În cursa pentru Primăria Turburea s-au înscris şase candidaţi. Este vorba despre Daniela Ursulescu, soţia fostului primar, care a intrat în cursa electorală din partea Partidului Naţional Liberal, Teodor Iloiu, fostul primar până în mai anul trecut, care reprezintă Partidul Social Democrat, Ion Bârcă, candidatul PD-L, şi el fost viceprimar în mandatul lui Iloiu, Vasile Băltăreţu, candidatul PC Gorj, Ovidiu Marcoci, din partea PRM şi Dumitru Coman, pentru PNG.
Semnătură cu amprentă
IMG_1242Primii care s-au prezentat la vot, la cele cinci secţii de votare de pe raza comunei, au fost vârstnicii. Unii abia îşi târâiau picioarele dar acest lucru nu i-a împiedicat să plece de la domiciliu pentru a-şi exercita dreptul la vot. O bătrână nici nu vedea bine, dar a intrat în cabină cu însoţitor şi a pus ştampila pe candidatul dorit. La fel s-a întâmplat cu o altă femeie, o octogenară, care fără să ştie să citească nu a semnat pentru buletinul de vot primit ci şi-a pus amprenta, îmbibată în tuş, pe locul în care trebuia să îşi aşeze semnătura.
Bârcă a făcut scandal
Candidatul PD-L, Ion Bârcă a fost singurul care, până la orele amiezii, a făcut scandal în comună, criticând felul în care se desfăşoară procesul electoral la două dintre secţiile de votare. Motivat probabil şi de faptul că şeful său de partid, Ionel Manţog, era în Turburea, Bârcă s-a prezentat la postul de poliţie şi le-a cerut verbal poliţiştilor să verifice secţia nr.2 unde un dascăl îndemna, în opinia sa, lumea cu cine să voteze. Bârcă a sesizat, de asemenea, faptul că şi la secţia de votare de la Poiana exista o asistentă medicală care practica aceleaşi îndemnuri pentru electoral.
Bârcă a declarat că nu a făcut plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie din comună şi că nici nu va face acest lucru. Poliţiştii i-au urmat însă îndemnul şi s-au prezentat la secţiile de votare în cauză.
În comuna Turburea au drept de vot 3505 persoane iar în localitate s-au adus 4000 de buletine de vot. Cele mai multe buletine au fost distribuite la secţia de votare nr.4, de la Poiana unde sunt pe liste 1250 de persoane cu drept de vot.
Doina TURDĂŞAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here