Tupeu de parlamentar! Acesta este deputatul care i-a trimis pe salariații CEO, golănește, la plimbare!

6638

* Are o singură interpelare din 2020 încoace
* Câștigă peste 2000 de euro pe lună, are transport gratuit și diurnă de 400 de lei/zi.
* Încasează în medie o sumă forfetară de 30.000 de lei/ lună, pentru funcționarea cabinetului parlamentar.
* Statul îi mai acordă 4.600 de lei pentru chirie
* Poate călători gratuit cu trenurile CFR în perioada mandatului și mai beneficiază de un zbor gratuit dus-întors pe săptămână, la cel mai apropiat aeroport de circumscripție
* A primit un telefon de serviciu cu abonament.
* Va avea pensie specială

Acestea sunt toate beneficiile date parlamentarilor care, de la astfel de înălțimi, își permit, de 33 de ani încoace, să facă legi proaste, defecte care afectează continuu societatea românească.

În cazul de față, vorbim despre un deputat de Vaslui, parlamentar din 2008 și până în prezent, Adrian Solomon. Se află la al patrulea mandat de unde își permite să dea bobârnace minerilor și energeticienilor din CE Oltenia, trimițându-i cu tupeu spre reconversie profesională. El s-a adresat, cu un aer vădit de autosuficiență, angajaților care muncesc în carierele și termocentralele CEO și au peste 30 de ani vechime în producție. Celor care mor pe capete din cauza accidentelor de muncă, a infarcturilor la serviciu, a bolilor incurabile căpătate în decenii de muncă în tranșeele din cariere și fiarele care stau să cadă pe ei în termocentrale.
Deși în 2022 au murit peste 50 de salariați ai CEO, Solomon zice: ,,Nu mai folosiți morții ca argumente, rezolvați problema viilor (…) Vorbiți mai mult ca mine și aicea… e invers! Ați venit la parlament unde noi parlamentăm. Adică vorbim, adică doar unii care au microfon. Problema morților, adio, nu se mai poate rezolva, problema viilor trebuie rezolvată. Există varianta pensionării pe caz de boală, invaliditate și așa mai departe… (…) Eu cred că acolo sunt și oameni zdraveni, ca dvs. , așa. Minerul nu-i o mâță amețită care e și bolnavă și care stă să moară. Minerul este un om care muncește, cu târnăcopul, cu lopata, cu camionul, cu toate utilajele alea. (…). Sunt oameni care v-au călcat în picioare care v-au dat condiții normale de muncă și nu erau, care nu au făcut reconversie profesională. Asta trebuie să rezolvăm”, a mai spus deputatul în ședința comisiei pe care o conduce, adresându-i-se vicepreședintelui Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu. Solomon pare să uite ca e deputat din 2008, adică de aproape 16 ani, timp în care ar fi putut să se aplece asupra problemelor din minerit și energie. Cinismul acestuia este cu atât mai mare, cu cât au trecut doar două luni de la tragedia de la cariera Jilț Sud, din cadrul CEO, în care au murit trei mineri și alți 10 au fost răniți.
Adrian Solomon, deputatul care le-a dat ,,lecții de viață” minerilor și energeticienilor aflați marți în Parlament, unde ar fi trebuit să se dezbată PL-x618/2022, este și șeful Comisiei de Muncă din Camera deputaților. Bogata sa activitate reiese din SINGURA interpelare făcută din 2020 încoace și care privește circulația pe drumurile publice…
Mihaela C. Horvath

Problema pentru care au mers la București, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, marți 28 februarie, liderii Pieței, care protestează pentru aplicarea Legii 197 în integralitatea ei, de peste doi ani, adică liderii sindicatelor Energia Rovinari, Termo Energia Craiova II, Ișalnița, parte din sindicatele din carierele miniere, de la Termocentrala Turceni, până și liderii de federații, este PL-x 618/2022 care vine în completarea legii pensiilor. Minerii și energeticienii vor să iasă la pensie la vârsta de 52 de ani, în condiții speciale, muncind în producție. Numai că pentru politicieni, Legea 197/2021 nu a fost de ajuns și, de atunci, din 2021, salariații CEO întâmpină opreliști fără precedent în a ieși la pensie. În ultimii doi ani au murit mai mult de 50 de angajați, această cifră fiind media deceselor, pe an, la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Votul pentru PL-x 618 a fost amânat fiindcă proiectul e defect, neavând precizate impactul bugetar și sursa de finanțare. La o astfel de ,,lege” au ,,lucrat” 63 de senatori și deputați de la PSD, PNL, USR și minorități, iar votul de marți ar fi fost ultimul până la votul final din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.