Trofeul Festivalului Copiilor “Maria Lătăreţu” a rămas în Gorj

483

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu” şi-a desemnat, sâmbătă, câştigătorii. Anul acesta, trofeul a rămas în Gorj, fiind adjudecat de o micuţă solistă de muzică populară de doar 11 ani, din Turceni – Cornelia Constantina Orleanu.

marele premiu (7)Sala de festivităţi a Muzeului Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu” a găzduit, sâmbătă după-amiaza, un adevărat maraton folcloric. Timp de aproape cinci ceasuri, 42 de micuţi artişti ai cântecului popular românesc din toate judeţele Olteniei s-au întrecut în a demonstra faptul că viitorul cântecului popular autentic este pe mâini bune. Talentul acestora a făcut ca misiunea juriului, format din Nina Predescu, Ioana Lătăreţu, Albinel Firescu, Maria Beatrice Băndoiu, Angelica Mirea, Maria Corlan Mischie şi Luiza Ciudin, să fie una foarte dificilă. În cele din urmă, membrii juriului au decis ca anul acesta Marele Premiu şi Trofeul Festivalului să revină Corneliei Constantina Orleanu, în vârstă de 11 ani, din Turceni. Premiul I a fost adjudecat de Yasmine Polacek, din Târgu-Jiu, Premiul II a fost acordat Mariei Cristina Buşoi, din Motru, iar Premiul III a revenit Alexandrei Savu, din Drobeta Turnu Severin. Au mai fost acordate, de asemenea, şi şapte premii speciale. Premiul special al Muzeului Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu” a revenit Melindei Mitrean, din Rovinari, Premiul special al juriului a fost acordat Mariei Camelia Chivu, din Ostroveni (Dolj), Elenei Mihaela Bălan, din Rovinari, şi Larisei Cîrlugea, tot din Rovinari, iar Premiul special al publicului a revenit Elenei Izabela Matei, din Bustuchin.
foto 138Au mai fost acordate şi două Premii de originalitate; unul dintre acestea a revenit Mariei Grigoria Cantoriu, din Rovinari, iar celălalt lui Carlos Mihai Borş, de asemenea, din Rovinari. Toţi participanţii au primit premii de onoare din partea organizatorilor, respectiv Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Asociaţia Culturală “Doruleţ din România”.
Roxana Lupu

trofee

foto 080 foto 087 foto 134 foto 166 foto 171 foto 179 foto 224 foto 226 foto 239 foto 253 foto 256 foto 259 foto 263

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here