Tren de zi pe ruta București-Târgu-Jiu-Simeria

1340

CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie 2019, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020.
Ca o noutate, CFR Călători a decis să prelungească traseul trenului IR 1823 București-Craiova-Târgu-Jiu la Petroșani-Subcetate-Călan-Simeria, cu plecare din București Nord la ora 08.45, începând cu 15 decembrie.
În mediul online, locuitorii din Valea Jiului au inițiat o petiție, solicitând CFR Călători să prelungească ruta trenului IR 1823 spre județul Hunedoara. „Nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineață din București către Valea Jiului și județul Hunedoara. În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbătă între orele 10-19, nu există cursă din Târgu-Jiu către destinațiile Petroșani, Simeria, Deva. Nu există un tren de legătură cu IR 1823 (ruta București – Craiova – Târgu Jiu) care să asigure transportul călătorilor către Petroșani. Introducerea unei rute pe Valea Jiului va beneficia zona prin turiștii care se vor putea deplasa cu ușurință spre Vale, în special către stațiuni montane: Parâng, Straja și tot județul Hunedoara. Va facilita și legătura călătorilor cu alte mijloace de transport public din Petroșani și Valea Jiului, pe ruta Petroșani-Vulcan-Lupeni-Uricani, respectiv Petroșani-Petrila-Lonea”, se arată în petiția care a dus la asigurarea unei legături directe, pe timp de zi, între București și Petroșani.
Potrivit companiei, în anul 2020, pentru realizarea transportului feroviar de pasageri, CFR Călători estimează o creştere a parcului de vagoane faţă de anul 2019, cu circa 15%, până la circa 1000 de vagoane în extrasezon.
Anumite puncte de vânzare care au o activitate redusă din cauza traficului de călători foarte scăzut vor suspenda temporar vânzarea biletelor, însă călătorii le vor putea achiziţiona în tren, la tariful similar celui de la casele de bilete, on line sau vor putea folosi abonamentele.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here