Trei meşteri gorjeni participă la Târgul de la Craiova

760

Gheorghe Ciuncanu, Pompiliu Ciolacu și Ion Rătezean vor participa în perioada 25-27 octombrie 2019 din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj la Târgul Meșterilor Populari de la Craiova.
Cea de-a 42-a ediție va reuni, în Bănie, aproximativ 60 de meşteri, din zone etnografice reprezentative din ţară precum: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Prahova, Hunedoara, Braşov, Sibiu, Cluj sau Bistriţa. Etnologul Pompiliu Ciolacu participă la Craiova cu sulpturi în lemn și iconografie, Gheorghe Ciuncanu cu costume populare, sumane, veste, iar Ion Rătezeanu cu obiecte de ceramică.În perioada 25-27 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare”, meşteri olari, cioplitori în lemn, cojocari, ţesători, cusători, pielari, iconari, fierari, cofetari şi nu numai vor expune o diversitate de obiecte funcţionale sau estetice.
Un important punct de atracție îl vor reprezenta atelierele amenajate pentru demonstraţii meşteşugăreşti.Deschiderea Târgului va avea loc vineri, 25 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare”. Expoziţia cu vânzare în aer liber va rămâne deschisă, de vineri până duminică, în intervalul orar 09.00 – 22.00. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 26 octombrie. Selecția va fi făcută de către un juriu specializat, format din șefii secțiilor etnografice de la muzeele din Oltenia.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here