Trei autobuze electrice vor circula pe străzile din Bumbești-Jiu

2277

Orașul Bumbești-Jiu va avea transport public ecologic! Administrația locală a scos la licitație contractul privind achiziția de autobuze electrice și reabilitarea a două străzi în lungime de circa șapte kilometri. Este vorba de străzile Bumbești și Gheorghe Tătărăscu. Proiectul din fonduri europene va rezolva problema transportului din oraș care în acest moment este asigurat de firme private.

„Introducerea sistemului de transport public în comun constituie o prioritate pentru Primăria Orașului Bumbești-Jiu și are în vedere oferirea unei alternative de transport durabil locuitorilor orașului și, totodată, reducerea gradului de poluare a mediului prin eliminarea noxelor degajate de autovehicule și diminuarea zgomotului”, potrivit caietului de sarcini.
O problemă o constituie lipsa stațiilor de autobuz amenajate corespunzător și la o distanță rezonabilă.
„Se va asigura transportul din toate satele care aparțin de Bumbești-Jiu către centrul civic al localității. În weekend o să asigurăm transport până la Lainici. Acest serviciu va fi scos la licitație și va fi contra cost”, spunea primarul Constantin Bobaru, la semnarea contractului de finanțare.
Autobuzele electrice vor fi echipate la livrare cu sistem de e-ticketing complet constituit din sistem de informare, senzori de numărare a călătorilor, câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor, 3.000 de carduri de călătorie etc. Sistemul de e-ticketing va permite configurarea unui număr de cel puțin 20 de trasee și 50 de stații.
Fiecare autobuz poate transporta până la 45 de persoane. În cadrul proiectului se vor achiziționa trei stații de încărcare electrică rapidă și trei stații de încărcare lentă. Noile autobuze au sistem de aer condiționat, rampă manuală pentru acces scaune cu rotile sau sistem de anunțare pasageri. Contractul depășește 6 milioane de lei, iar firmele au termen până pe data de 28 iunie să depună ofertele.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here