Trei arestări după spargerea la o casă de pariuri din Târgu-Jiu

605

Cei trei bărbați din Petroșani, acuzați că, în noaptea de miercuri spre joi, au furat 16.000 de lei dintr-o casă de pariuri de pe strada 1 Decembrie 1918, din Târgu-Jiu, au fost arestați preventiv, astăzi. Decizia Judecătoriei Târgu-Jiu a fost imediat contestată de cei trei inculpați, verdictul urmând să fie stabilit la Tribunalul Gorj.
“Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, pe o perioadă de 30 zile, până la data de 13 iulie 2019. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă cu privire la inculpaţi. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru cei prezenţi”, a stabilit instanța. Doi dintre hunedoreni sunt cercetați pentru furt calificat, iar al treilea pentru complicitate la această faptă.

Aceștia sunt suspectați că ar fi spart geamurile agenției cu un baros și apoi seiful. Autorii au fost prinși la scurt timp după comiterea faptei. Ghinionul lor a fost că în zona în care se află casa de pariuri locuiește un polițist. Bărbatul aflat în timpul liber le-a oferit detalii importante colegilor săi. Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din Târgu-Jiu au reușit să-i prindă după o urmărire de câteva minute, în curtea unui localnic. ,,La data de 13 iunie, un polițist aflat în timpul liber din cadrul Poliției municipiului Târgu-Jiu, auzind zgomot de geamuri sparte, urmat de sunetul unei alarme și observând că, în parcarea de reședință de pe strada Oltețului, trei persoane, care purtau cagule și glugi pe cap, alergau către un autoturism, de culoare neagră, și-a anunțat colegii, împreună cu care a pornit la prinderea în flagrant delict a celor în cauză. La scurt timp după sesizare, polițistul care a observat săvârșirea faptei și polițiștii de investigații criminale au identificat atât autoturismul, cât și pe cei trei ocupanți, în persoana a trei tineri de 26, 27 și 34 de ani, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, bănuiți de săvârșirea infracțiunii, care au fost conduși la sediul Poliției municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că cele trei persoane ar fi spart geamul ușii de acces într-o casă de pariuri, de pe strada 1 Decembrie 1918, de unde ar fi sustras 16.000 de lei, prin folosirea a două obiecte contondente, pe care polițiștii le-au identificat în autoturismul cu care cei trei au părăsit locul faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care au observat că polițiștii se află pe urmele lor, autorii au abandonat mașina, au aruncat banii sub un autoturism, iar unul dintre ei a intrat în curtea unui fost magistrat, unde a fost imobilizat de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here