Traseele turistice, reverificate de salvamontiștii gorjeni

266

În aceste zile, salvamontiştii gorjeni au demarat o amplă acţiune de reverificare a traseelor turistice montane pentru a identifica şi remedia eventualele probleme apărute în urma furtunilor şi ploilor abundente manifestate în zona montană în ultima perioadă.

În primele zile ale săptămânii au fost verificate traseele din partea de vest a masivului Parâng, cele care pleacă din zona Defileului Jiului, marţi acţiunea s-a concentrat pe traseul ce parcurge Piatra Mare a Cloşanilor, din munţii Mehedinţi, acţiune realizată împreună şi cu angajaţii Serviciului Judeţean de gestionare a deşeurilor şi a activităţilor de salubrizare din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, iar miercuri au fost verificate traseele de pe Valea Şuşiţei, munţii Vâlcan, acţiune realizată în colaborare cu angajaţii Centrului de Informare turistică al comunei Stăneşti. “De altfel în cadrul acestei acţiuni vor fi analizate şi posibilităţi concrete de realizare de noi trasee turistice montane care să pună în valoare potenţialul zonei 1şi să asigure o creştere a atractivităţii zonei în rândul turiştilor. Acţiunile vor continua pe durata întregii săptămâni, astăzi desfăşurându-se în zona Baia de Fier-Polovragi, mâine în zona Tismana – vf. Oslea, în weekend fiind programate o parte dintre traseele ce plecă din Valea Cernei către zona înaltă a masivului Godeanu”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni speră ca vremea să fie favorabilă şi să permită desfăşurarea acţiunilor programate şi finalizarea lucrărilor necesare într-un timp cât mai scurt astfel încât turiştii care vor merge pe munte să găsească cele mai bune condiţii de orientare în teren.

De reținut!
Echipele salvamont, singurele structuri abilitate oficial și care deţin personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112, iar absolut orice informaţii despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here