Transport gratuit pentru elevi

4501

Elevii vor putea circula gratuit cu toate mijloacele de transport în comun începând cu anul școlar 2020-2021, pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară. Aceasta este una dintre măsurile convenite luni între ministrul Educației și elevii Consiliului Național al Elevilor.
La finalul aceleiași întâlniri, Ministerul Educației a precizat că va modifica Legea educației, prin Ordonanță de Urgență. Asta după ce Curtea Constituțională a decis că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.
„Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ”, anunță Ministerul Educației.
Încă de anul trecut, la Târgu-Jiu, elevii din clasele 0-VIII beneficiază de transport gratuit pe toate rutele mijloacelor de transport în comun de pe raza municipiului.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Dar de pensionari , de ce autoritatile locale nu procedeaza la gratuitatea transportului in comun asa cum se face in alte orase. Ar fi un gest de pretuire care financiar nu inseamna mare lucru avandu-se in vedere configuratia orasului si distantele dintre principalele repere de interes pentru pensionari ,ale acestuia (piete, administratia locala, spitale, etc.) Poate citeste cineva acest comentariu si face ceva in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here