Transferul lui Băluţă îi ambiţionează pe olteni: “Știința se va întări!”

351

Universitatea Craiova a dat o dublă lovitură săptămâna trecută, reuşind să-i vândă pe Vladimir Screciu şi Alexandru Băluţă. Dacă primul a ajuns la Genk pe 2,5 milioane de euro, Craiova va încasa 3 milioane euro pe fostul ei căpitan şi încă 500 de mii dacă Slavia Praga se va califica în competiţiile europene. Fotbalistul oltean a semnat un contract pe 4 ani cu gruparea din capitala Cehiei şi va primi 500 de mii de euro pe sezon.“Sunt foarte fericit că mă aflu la un asemenea club. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici, am muncit foarte mult și am venit aici să fac performanță, să câștig campionatul și cât mai multe trofee” a declarat Băluţă la prezentarea oficială. Alex a îmbrăcat tricoul alb-albastru în 141 de meciuri, reușind să marcheze 28 de goluri și să ofere 16 pase decisive. Acesta şi-a declarat dragostea pentru Craiova printr-o postare pe contul său de facebook. “Pentru orice lucru în viață există un moment oportun. Pentru mine, acest moment, a venit acum. Am spus mereu că îmi doresc să câștig un trofeu cu echipa mea de suflet, pentru a putea merge mai departe. Pe 27 mai am scris istorie și am adus un trofeu superb, iar astăzi merg mai departe. Încep un capitol nou, însă nu fără a rememora toate lucrurile frumoase trăite alături de frumoșii suporteri olteni, care s-au bucurat pentru mine în momentele bune și mi-au ridicat moralul în cele dificile, alături de staff-ul tehnic, care mi-a oferit îndrumare și încredere și alături de colegii mei, cărora le doresc să aducă și trofeul de campioni sezonul acesta. Vă mulțumesc tuturor din toată inima! Vă mulțumesc pentru că alături de voi am devenit persoana și fotbalistul de azi. Mulțumesc și conducerii clubului pentru că au făcut posibilă experiența mea la Universitatea Craiova și nu au ezitat în a-mi oferi șansa de a deschide acest nou capitol al vieții mele. Vouă, suporterilor Universității, vă promit să împărtășesc cu voi, în continuare, reușitele de la echipa națională, dar și cele de la noua mea echipă, Slavia Praga! Voi fi mereu unul dintre voi“, a scris fostul căpitan.

Promit şi veniri
Conducerea Ştiinţei nu crede că deţinătoarea Cupei României va avea un sezon mai slab din cauza plecărilor importante de la echipă. Din contră, oficialii “juveţilor” promit 2-3 veniri de top şi speră ca echipa să-şi continue ascensiunea şi în 2018/2019. “Deși inițial ne-am fi dorit și am făcut toate eforturile ca Alex Băluță să ne ajute să accedem în grupele Europa League, am fost nevoiți să ne ținem promisiunea făcută acestuia astă-iarnă, când a refuzat o ofertă importantă din campionatul intern și a acceptat să îi mărim clauza de reziliere, de a îi permite să se transfere la o echipă din străinătate în cazul în care va fi o ofertă bună pentru el. Acel moment a venit, astfel că Alex pleacă în niște condiții excelente pentru el și pentru club deopotrivă și suntem convinși că va demonstra la Praga din ce sunt făcuți oltenii. Ținem, de asemenea, să precizăm faptul că suporterii nu au motive să își facă griji în privința slăbirii lotului: Știința se va întări în perioada următoare cu 2-3 fotbaliști demni de a încânta publicul oltean. O spunem fără ezitare: de la renașterea Științei, am fost mai puternici cu fiecare nou an și vom păstra aceeași pantă ascendentă, construind cărămidă cu cărămidă”, s-a scris pe site-ul oficial al clubului.

Portar italian pentru Craiova
Universitatea Craiova s-a înţeles cu Mirko Pigliacelli, un portar italian de 24 de ani originar din Roma. Goalkeeper-ul italian măsoara 1,84 metri şi a evoluat ultima oară la Pro Vercelli, formaţie cu care a retrogradat în liga a treia din peninsulă. Pigliacelli a mai jucat pentru Sassuolo, Pescara, Reggina, Frosione și Trapani, iar la Craiova va veni sub formă de împrumut pentru un sezon. Oltenii vor avea opțiune de cumpărare, putând să activeze un transfer definitiv pentru 300.000 euro. Devis Mangia şi l-a dorit mult pe compatriotul său, care a îmbrăcat tricoul naţionalelor de juniori ale Italiei, fiind selecţionat la U18, U19, U20 și U21. Craiova căuta cu disperare un portar, Laurenţiu Popescu fiind singurul apărător al buturilor care va rămâne în Bănie. Clubul va renunţa la Mitrovic şi Calancea. Sezonul trecut, portarul italian a evoluat în 29 de partide în Serie B. Conform transfermarkt, acesta valorează 400 de mii euro.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here