Transalpina luată cu asalt, Mii de turişti s-au refugiat la munte pe timpul caniculei

284

Gorjul a avut parte de un week-end torid. Din acest motiv, oamenii au fugit din calea caniculei la munte. Rânca şi Transalpina au fost destinaţiile preferate de turiştii care au ales răcoarea montană pentru a-şi încărca bateriile după o săptămână grea de muncă.

Treptat, Transalpina devine principala atracţie pentru iubitorii muntelui. Cele mai aglomerate zile pe Drumul Regelui sunt cele de la finalul săptămânii, când mii de persoane fug de agitaţia oraşelor şi de căldura sufocantă pentru a se răcori la munte. La fel s-a întâmplat şi în acest week-end. Iubitorii muntelui vin pe Transalpina pentru a-şi încărca bateriile şi pentru a se bucura de frumuseţile locului. Mai mult decât atât, dat fiind faptul că zonele periculoase de pe Drumul Regelui au fost marcate corespunzător, şoferii au toată încrederea că nu păţesc nimic, atâta timp cât conduc cu prudenţă.

„Sinaia Olteniei”, atracţia turiştilor
Staţiunea montană Rânca, tranzitată de Transalpina, este considerată „Sinaia Olteniei”, fiind una dintre cele mai frumoase staţiuni din ţară. Turiştii vin la Rânca nu motociclisti pe transalpinadoar iarna, ci şi vara, atracţiile zonei fiind multiple: lacurile glaciare “Roşiile”, “Câlcescu”, “Mija”,”Lacul Verde”, vârfurile montane de o deosebită frumuseţe precum: “Cârja”, ”Mândra”, “Stoieniţa”, “Setea Mare”, “Mohorul”, “Păpuşa”, “Parângul Mare”, despre care se ştie că oferă cele mai frumoase peisaje. Pe lângă acestea, lacurile de acumulare “Vidra”, “Petrimanul”, “Galbenul” din complexul hidrotehnic Lotru, îmbogăţesc peisajul transformându-l într-unul de vis.
Turiştii apreciază şi activitatea comercianţilor de suveniruri şi produse tradiţionale, care dau o notă aparte Transalpinei şi staţiunii Rânca, făcându-le să se asemene cu Rucăr-Bran şi alte zone montane căutate de turiştii din întreaga ţară şi nu numai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here