Tradiţiile gorjeneşti, expuse pentru beneficiarii Casei de tip familial din Scoarţa

920

Cei şapte beneficiari ai Casei de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități Scoarța au participat, duminică, 24 martie 2019, începând cu orele 14.00, la un eveniment inițiat de către preotul parohiei Pișteștii din Deal, Daniel Ianăşi, derulat în cadrul concursului național catehetic „Hristos, sufletul satului meu”.
Proiectul, organizat de Parohia Budieni şi intitulat ,,Parte a satului meu”, urmărește promovarea vechilor tradiții gorjenești, care se desfășurau în cadrul satului de odinioară. Astfel, duminică, în curtea vechii biserici-monument istoric din Piștești, ce datează din anul 1400, au fost prezentate vechi obiecte care erau folosite în gospodăriile țărănești: ghergheful, vârtelnița, postava etc. Beneficiarii serviciilor Casei de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități Scoarța au asistat, alături de alți copii din sat, la activități prin intermediul cărora au învățat cum se țeseau carpetele oltenești, cum se torcea caierul de lână sau cum se frământa pâinea în postavă.
Cu acest prilej, copiii-beneficiari din cadrul serviciului social au participat în mod direct la fiecare activitate în parte. La rândul lor, micuţii au lăsat la biserică un dar de suflet, respectiv câteva pietre de râu pictate de ei în cadrul activităților practice, desfășurate în cadrul Casei de tip familial Scoarța.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here