Tone de gunoaie într-un apartament din zona „Diana”

1430

Condiții insalubre într-un apartament din municipiul Târgu-Jiu, unde proprietarul a adunat tone întregi de deșeuri menajare. Spre exasperarea celorlalți locatari din bloc, omul a venit în fiecare zi, în ultimii cinci ani, cu tot ce a putut strânge de pe la ghenele de gunoi. A urcat toată mizeria în locuința de la etajul trei, iar acum a ajuns să aibă acolo nu doar mormane întregi de deșeuri, ci și șoareci, păduchi, ploșnițe și cine mai știe ce. Locatarul care stă deasupra sa, la etajul 4, este exasperat de situația respectivă.
Nicolae Ciocan spune că de ani de zile îndură o situație greu de imaginat. „Este dezastruos să ai un astfel de vecin. Un asemenea individ este imposibil să stai lângă el. Oricât mi-aș izola eu geamurile, orice aș face, mirosul tot ajunge la mine în apartament pentru că dacă eu stau deasupra pe mine cade necazul. Adună tot ce găsește pe la containere, tot ce aruncăm noi ceilalți la gunoaie el ia și aduce acasă. Nimeni nu are ce să îi facă de ani de zile și așa trebuie să trăim cu mirosul și cu stresul acesta zi de zi”, povestește bărbatul.
În apartamentul lui Doru Dragomir muncitorii de la Edilitara nu au putut intra, ieri, cu lopețile decât după ce asociația de proprietari a obținut o decizie judecătorească în acest sens. Bărbatul nu a fost de acord niciodată cu faptul că adună gunoaie în apartamentul său, dar acum instanța a permis autorităților să intre în locuința acestuia pentru a o igieniza. Președintele asociației de proprietari, Octavian Arșanu, spune că în urmă cu vreo cinci ani s-a mai organizat o astfel de acțiune de igienizare, iar de atunci nimeni nu a mai putut să intre în apartamentul insalubru.
„Nimeni nu putea acolo să intre. Ne-am judecat și acum s-a reușit, dar ce se întâmplă acolo nu e o soluție pentru că el tot va face mizerie. Nu m-am dus acolo pentru că eu nu suport mirosul acesta. Problema este că el nu e proprietar. El doar stă acolo. Nu plătește impozite, taxe, amenzi, nimic. Tatăl lui la deces și-a schimbat numele, iar el doar moștenește, dar nu în acte. Nu poate fi executat, nu i se întâmplă nimic. La asociație a strâns vreo 7000-8000 de lei restanțe. Orice alt locatar care ar fi avut o asemenea situație ar fi fost executat. El, fiul ploii, nu pățește nimic. Ce disconfort creează aici nu vă puteți da seama. El râde de oameni, ne sfidează pe toți cu situația aceasta și nu ai ce-i face”, spune administratorul asociației de proprietari. Acțiunea de salubrizare va continua și azi, ieri fiind ridicate doar o parte din gunoaiele aflate în apartament.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here