Titularii repartizaţi pe posturi în învăţământ

4470

Cele 169 de posture titularizabile au fost repartizate ieri candidaţilor care au promovat examenul de titularizare din acest an. În 2009, la Gorj au fost doi candidaţi pentru un post de titular în învăţământul preuniversitar. Pe de altă parte, doar 13 candidaţi cu diploma “Spiru Haret” au promovat la examenul de titularizare din 15 iulie.

Absolvenţii universităţii respective au fost primiţi la concurs, deşi, în alte judeţe s-a luat măsura de a le fi interzisă participarea. „La titularizare, am avut peste 150 de candidaţi, cu diploma de la «Spiru Haret». Nu a fost nicio problemă vis-a-vis de participarea acestora la examen, fiind trataţi la fel ca şi ceilalţi concurenţi”, declara inspectorul general adjunct, Vasile Antonie.

Din cele 218 de contestaţii depuse în urma afişării examenului de titularizare, doar una singură a obţinut peste nota şapte. Anul acesta, procentul de promovabilitate la Gorj a fost de 30%, după cum arată ultimele date comunicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cele mai multe contestaţii s-au făcut la specializările educator şi învăţător. Însă, candidaţii au avut surpriza, ca în loc să le fie mărite notele, comisiile de corectare le-au micşorat. Doar în cazul a 20 de lucrări, notele au fost mărite, ca urmare a contestării acestora. Nu au lipsit nici notele de 1. Astfel, aproximativ 30 de candidaţi au luat între 1,00 şi 1, 99. Şi numărul celor care au părăsit sala înainte de terminarea examinării a fost destul de mare. Numărul acestora s-a ridicat la peste 200.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here