Tiberiu Tătaru, model pentru studenţii UCB

392

În după-amiaza zilei de 15 ianuarie 2015, a avul loc cea de-a XI-a Conferință de Management al Carierei dedicată studenților de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale. Evenimentul face parte din seria de activități derulate de Universitatea Constantin Brâncuși în cadrul proiectului “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni”. Studenții s-au bucurat de participarea  ca speakeri, a doi invitați speciali: Dr. Ktp. Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi Mariana Caragea, asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

UCB  a oferit studenților o Conferință de Management al Carierei dedicată profesiilor de asistent medical generalist și kinetoterapeut, evenimentul făcând parte din proiectul coordonat de Universitatea de Vest din Timișoara, proiect implementat în parteneriat cu S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
În prima parte a  conferinței, managerul de proiect din partea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, prof. univ. dr. ing. Ștefan Ghimiși,a argumentat importanța și necesitatea proiectului în construcția carierei studenților și a prezentat activităţile prin care acest deziderat poate fi atins. Proiectul oferă tuturor studenților interesați posibilitatea de a participa atât la conferința de managementul carierei cât și la o sesiune de consiliere şi evaluare generică a aptitudinilor. Pentru a îmbina abstractul și concretul, studenții vor participa la vizite de studiu în companii sau instituții ce își desfășoară activitatea în domeniile de interes conexe fiecărei specializări. Opțional, studenții interesați pot participa atât la sesiuni de consiliere specifică, în vederea construirii planului individual de dezvoltare profesională, cât și la o conferință în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Modelul Tătaru
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu le-a  vorbit studenților despre profesia tataru ucbdekinetoterapeut și importanța de a aspira la funcții manageriale doar după atingerea desăvârșirii profesionale. Succint, Tătaru a trecut în revistă studiile urmate și experiențele sale profesionale. Tiberiu Tătaru  și-a desăvârșit studiile prin obținerea titlului de doctor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București și este în prezent cadru didactic la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. In opinia sa, profesionalismul, curiozitatea și studiul permanent sunt factorii principali ce conduc către atingerea succesului în carieră.
Asistenta Mariana Caragea le-a vorbit studenților despre profesia de asistent medical generalist și le-a prezentat locul de muncă drept un sanctuar în care se întâlnesc în permanență umanul cu divinul. Rezultatele deosebite pe care le-a avut alături de echipele de medici chirurgi au motivat-o să rămână fidelă sălii de operație din secția de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Le-a împărtășit studenților regulile pe care le respectă cu sfințenie și le ridică la rangul de porunci biblice: curățenie, dezinfecție, sterilitate, respect față de bolnav, respect față de actul chirurgical și față de toți membrii echipei operatorii.
Prezentările motivaționale susținute de Dr. Ktp. Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu și de Mariana Caragea, asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pot fi accesate pe site-ul proiectului www.cariera.uvt.ro. „Pe același site se pot înscrie studenții care își doresc să fie pe viitor beneficiarii unui proces complex și complet de consiliere în carieră”, confirmă prof. univ. dr. ing. Ștefan Ghimiși, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here