Teste încrucişate în spitale, după scandalul dezinfectanţilor

354

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în această seară, că vor fi modificate mai multe acte normative, urmând să fie emise ordine de ministru şi HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecţii nosocomiale, dar şi procedura de achiziţie a biocidelor.
„Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale. Acel ordin care din 1982 nu a mai fost modificat, chiar după ’90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca în momentul de faţă chiar şi aceste teste de sanitaţie să nu fie făcute după o procedură care să fie foarte clar definită şi în consecinţă nici în momentul în care se fac verificările eficienţei produsului în spitale nu avem o procedură clară”, a afirmat Cioloş la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.
Şeful Executivului a mai anunţat că Guvernul va clarifica şi pocedura de achiziţie a biocidelor.
„Vom aduce clarificări în pivinţa procedurii de achiziţie a biocidelor, astfel încât să ne asigurăm că în toate spitalele – chiar dacă contractele se fac la nvelul spitalelor – să ne asigurăm că sunt respectate aceleaşi proceduri şi aceleaşi standarde în privinţa produselor respective”, a completat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here