Testare gratuită COVID-19 pentru angajații din industria hotelieră

584

O clinică privată vine în sprijinul industriei hoteliere cu un program naţional de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, dedicat personalului din prima linie de interacţiune cu turiştii. Demersul Testează-te! Află! Protejează! se desfăşoară la nivel naţional şi se adresează exclusiv angajaţilor din industria hotelieră care au contact direct cu turiştii (recepţioner/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriţă, lucrător spa hotel etc.).

În cadrul programului, MedLife pune la dispoziţie mii de teste care detectează prezenţa anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produşi ca răspuns la infecţia cu noul coronavirus.
„Încă de începutul pandemiei am căutat soluţii de a veni în sprijinul companiilor din România în era COVID şi de a le ajuta să îşi repornească activitatea, pe măsură ce acest lucru a fost posibil. Continuăm această iniţiativă, de data aceasta îndreptându-ne atenţia asupra uneia dintre cele mai afectate industrii, turismul. După mai bine de două luni de restricţii, am observat cu toţii nevoia românilor de a călători, majoritatea alegând destinaţii turistice autohtone. Aceste lucru nu poate decât să ne bucure, însă nu trebuie să neglijăm nevoia de protecţie şi siguranţă a angajaţilor din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, intră zilnic în contact direct cu numeroase persoane. Prin acest demers, ne propunem să ajutăm atât angajaţii, cât şi angajatorii să îşi desfăşoare activitatea cu încredere şi responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul din prima linie a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.
Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidenţiale, putând fi accesate într-un interval de 24-72 ore pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.
Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activităţii la locul de muncă, testarea RT-PCR în vederea diagnosticării realizându-se doar la recomandarea medicului. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.
Personalul din industria hotelieră se poate testa în toate clinicile MedLife din ţară, precum şi în cele 147 de puncte de recoltare de la nivel naţional.
În Gorj, sunt două puncte de lucru la Târgu-Jiu (str. Victoriei, nr.118 și str. 23 August, nr.9) și unul la Motru (str. Minerului, nr.7). Pentru a beneficia de gratuitate, angajaţii din linia întâi trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul ţintă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here