Terenurile afaceristului Floarea, scoase la mezat pentru 500.000 de lei

272

Bunuri imobiliare în valoare de peste 500.000 de lei, care i-au aparținut firmei Tech Safety SRL, societatea administrată de către afaceristul Dan Floarea, sunt scoase acum la mezat de către lichidatorul judiciar al societății. Terenurile sunt situate în Motru și Bălești, cel mai cotat fiind cel din municipiu, al cărui valoare depășeste 310.000 de lei. Acesta are peste 30.500 de mp este în intravilanul localității și este neproductiv. Datoriile firmei falimentare depășeau acum trei ani 37 de miliarde de lei vechi.

Dan Floarea, condamnat în mai de către Înalta Curte la 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani de zile, în dosar cu fostul primar Pavel și cu senatorul Dian Popescu, a scăpat de pușcărie, dar nu și de creditori. Asta deoarece firma pentru a cărei activitate a fost condamnat este pe butuci de trei ani de zile, iar lichidatorul judiciar încearcă periodic să mai scurteze lista celor care pretind bani de la SC Tech Safety SRL, fiind vorba atât de bănci cât și de instituții publice ori firme private. Recent Consulting Company IPURL a scos la vânzare altă serie de bunuri aparținând firmei lui Floarea, în cauză fiind vorba despre un teren de 30.507 mp, situat în intravilanul municipiului Motru care se poate licita de la un preț de pornire de peste 312.000 de lei, dar și de un teren arabil intravilan situat în Bălești. Cel din urmă se vinde cu un preț de pornire de peste 65.000 de lei. Alte două terenuri similare se vând în aceeași manieră pentru prețuri pornite de la 55.100 de lei și 40.185 de lei.
Reamintim că, datoriile acumulate de firma Tech Safety, aparţinând afaceristului Dan Floarea, depășeau la nivelul anului 2013, 37 de miliarde de lei vechi, debitul fiind solicitat a fi recuperat de creditorii societăţii, în instanţă. Firma se afla deja de atunci în faliment, iar printre creditori se numărau cinci bănci cu renume din ţară, de la care Dan Floarea a luat diverse împrumuturi pentru investiţiile firmei şi în final pentru rămânerea ei pe linia de plutire, dar și Direcţia Generală a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj, Consiliul Local(CL) Târgu-Jiu-Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, numeroase firme de leasing de la care Floarea şi-a achiziţionat mai multe maşini şi chiar Primăria Năvodari, localitate în care afaceristul deţinea un apartament scos la licitaţie însă de firma care se ocupă de lichidarea SC Tech Safety.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here