Procesul privind stoparea executării vilei din Meteor, început în toamna anului trecut, a mai suferit o amânare. Asta deoarece la termenul de ieri, reclamantul din dosar a solicitat instanței un nou termen al judecății, deoarece Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj trebuie să elibereze, în perioada imediat următoare, un act edificator privind proprietatea terenului de sub construcție. De altfel, terenul în cauză aparținea, în acte, unor frați din Târgu-Jiu și Runcu, care au și înstrăinat însă proprietatea Mariei Mihai din Microcolonia municipiului. Terenul de sub vilă are astfel un nou proprietar fapt care schimbă total datele problemei, casa executată putând fi demolată la cererea proprietarului, dacă instanța va decide eronat că aceasta poate fi executată.
Locatarii vilei din Meteor situată pe Aleea Merilor la nr.29 fac toate demersurile, în prezent, pentru ca locuința în care stau opt persoane să nu fie executată iar de instanță. Pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu se află astfel din toamnă un proces prin care se încearcă stoparea procedurii, în timp ce deja terenul de sub casă, aflat până săptămâna trecută în litigiu, are un nou proprietar. Actul de vânzare cumpărare al terenului în suprafață de 1508 m situat pe Aleea Merilor la nr. 29 din Târgu-Jiu, fosta stradă Lunca Jiului-Meteor nr.29, s-a semnat la un notar public din municipiu, noul proprietar fiind Mihai Maria, în timp ce vânzători au fost frații Mija Paraskiva, Elena Pupăză, Elena Măruță și Ion-Lucian Măruță.
Factura de 80.000 de lei nu s-a primit la plată!
Demersul fostului administrator al firmei SC Lolo Recup SRL, aflată în prezent în faliment, pentru a salva vila din Meteor are, acum, însă un suport legal mai mult decât concludet pentru a demonstra că firma nu îi datora nimic SC ARTMOBCOR SRL din Buduhala. Cu toate acestea, societatea din Telești a reușit totuși în decembrie 2014 să execute, ilegal, o vilă de 5 miliarde și jumătate pentru o datorie fictivă de 80.000 de lei.
Cel puțin asta susține, în continuare, Dumitru Găman, fostul administrator al LOLO RECUP SRL, care demonstrează acum asta și cu un document eliberat în noiembrie 2005 de către Consulting V Company SRL, administratorul judiciar al firmei sale. Această ultimă firmă eliberează actul în cauză și îl și depune la dosarul inițial de acum 11 ani, de la instanță, arătând astfel că LOLO RECUP a informat Consulting V. Company și instanța în legătură cu ștornarea facturii firmei din Telești.
Mai exact, prin actul administratorului judiciar, se arată negru pe alb că factura de 80.000 de lei a ARTMOBCOR din Telești, pe așa-zise servicii de consultanță, nu avea la bază și un contract de prestări servicii consultanță.
Contractul de prestări servicii nu există!
De altfel, potrivit Consulting V Company SRL, factura se transmisese LOLO RECUP cu două luni de întârziere, motiv pentru care Găman a cerut administratorului judiciar să ștorneze factura în cauză. “Întrucât ARTMOBCOR SRL nu a făcut dovada efectuării prestațiilor vom solicita să prezinte administratorul judiciar și să depună la dosarul cauzei contractul de prestări servicii încheiat cu SC LOLO RECUP SRL, precum și dovada prestării serviciilor de consultanță înscrise în factura fiscală cu seria GJVEX nr. 01846760 din 4.10.2005”, se arată în document. De fapt, la dosarul inițial al cauzei nu se găsește contractul ARTMOBCOR nici acum la 11 ani de la eliberarea facturii.
Două firme, în faliment în luptă pentru vilă
În 2010, SC ARTMOBCOR SRL a fost băgată în faliment, fiind radiată pe 5 mai 2010. Creanța firmei de 80.000 de lei este însă vândută în 2008 firmei KARDINAL DANIM SRL din București care a reușit să facă executarea abuzivă, spune Dumitru Găman, în 2014, deși și această societate este în insolvență din august 2009, în prezent fiind în faliment.
Procesul aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, amânat ieri, se judecă între Găman și concubina sa Mihai Verginia și firma KARDINAL DANIM SRL din Capitală.
De altfel, Găman a pus la dispoziția instanței, dar și Gorjeanul plângerea penală făcută de el pentru firma ARTMOBCOR SRL din Buduhala pentru factura de 80.000 de lei, plângere ce a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în 7 februarie 2006, dar și adresa făcută în 25 noiembrie 2005 către ARTMOBCOR SRL în care i se comunica firmei că LOLO RECUP SRL nu este de acord cu efectuarea plății pe factura de 80.000, deoarece “între noi și societatea dvs. Nu există niciun contract de prestări servicii consultanță”. În aceeași corespondență, firma din Telești mai este anunțată oficial că factura incorectă va fi ștornată. Găman mai arată un document relevant, eliberat de Direcția de Taxe și Impozite Locale Târgu-Jiu în aprilie 2006. Este vorba despre răspunsul instituției la momentul respectiv potrivit căreia Găman Dumitru și Mihai Verginia, reprezentanții LOLO RECUP SRL nu dețineau niciun fel de bunuri mobile și imobile la adresa Aleea Merilor nr.1. Mai exact, cei doi nu aveau niciun bun ce putea fi executat și nici sediul firmei în vila din Meteor care a fost sigilată, ilegal, în decembrie 2014.
Anamaria Stoica