Telemedicina, prezentată participanților la simpozionul de la Novaci

175

Bebe Viorel Ionică, directorul Centrului de Calcul Târgu-Jiu, a prezentat un proiect ambițios participanților la Simpozionul medical multidisciplinar „Provocări în practica medicală curentă a unităților sanitare cu paturi”. Este vorba despre telemedicină, un serviciu de ultimă generație, care este disponibil pentru gorjeni și nu numai.

Centrul de Calcul Târgu-Jiu și-a extins gama serviciilor, celor din domeniul IT adăugându-li-se o componentă de sănătate. Este vorba despre telemedicină, un serviciu de medicină la distanţă, în cadrul căruia pacienţii comunică cu medicii prin intermediul tehnologiei. Despre telemedicină și beneficiile ei a vorbit Bebe-Viorel Ionică, directorul Centrului de Calcul, în cadrul simpozionului medical organizat la Spitalul Novaci: “Astăzi (n.red.: 5 iulie 2018) am prezentat, în cadrul simpozionului medical de la Spitalul Novaci, telemedicina, un serviciu pe care noi îl furnizăm, prin Centrul de Calcul, la nivelul județului Gorj, dar nu numai. Sigur că beneficiile sunt majore, pornind de la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi prin reducerea numărului de zile de spitalizare a acestora şi, totodată, diminuarea costurilor aferente tratării bolnavilor”.
Medicii prezenți la simpozionul medical organizat la Spitalul Orășenesc Novaci au fost încântați de acest proiect.
Termenul telemedicină este folosit atunci când medicul și pacientul comunică la distanță, deci fără să se afle în același spațiu. Informaţiile bolnavilor sunt securizate, fiind îndeplinite toate cerinţele privind siguranţa acestora.
Telemedicina are scopul de optimizare și de scădere a costurilor privind tratarea bolnavilor. Practic este vorba despre monitorizarea continuă, la distanță, a persoanelor cu boli cardiovasculare, spre exemplu, în vederea reducerii ratei de respitalizare și a ameliorării calității vieții pacienților.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here