Taxele pentru BAC și examenul de certificare a calificării profesionale, neschimbate

540

Absolvenții de liceu care își vor încerca anul acesta a treia oară norocul pentru a obține o diplomă de Bacalaureat sau un certificat de certificare a calificării profesionale vor plăti aceleași taxe ca și anul trecut.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) a anunțat că și anul acesta absolvenții învățământului liceal, filierele vocațională și tehnologică, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de certificare a calificării și care se prezintă la examen, achită o taxă de 50 de lei. În cazul celorlalte examene de certificare a calificării profesionale/de atestare a competențelor profesionale, taxele de examen se stabilesc, după caz, de inspectorul școlar sau la nivelul centrului de examen, în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare.

240 de lei pentru BAC
De asemenea, candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile dinainte de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului de bacalaureat achită suma de 240 de lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile precedente de cel puțin două ori examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.
Anul acesta, prima sesiune a Bacalaureatului va începe pe 15 iunie şi se va încheia pe 16 iulie, iar a doua se va desfășura în perioada 16 august – 1 septembrie. Cursurile pentru clasa a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 3 iunie 2016.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here