Taxa lui Surupăceanu nu-i încântă pe deputaţii de Gorj

286
Surupaceanu_MugurelTaxa pe avere iniţiată de Mugurel Surupăceanu nu prea are susţinere în rândul deputaţilor din Gorj. Deputatul Vasile Popeangă, membru PSD şi coleg cu Surupăceanu, se declară sceptic în privinţa oricărei taxe nou iniţiate. El spune că nu a văzut proiectul de lege prin care Surupăceanu propune taxarea cu 0,5% a averilor mai mari de o jumătate de milion de euro. Popeangă afirmă, în calitate de economist, că orice taxă nouă trebuie foarte bine argumentată, implementarea ei nefăcându-se prea uşor.
Liberalul Dan Ilie Morega n-a văzut nici el proiectul de lege şi crede că, mai întâi, Surupăceanu ar trebui să spună dacă este un politician bogat, sărac, sau din clasa medie.

Liderul liberal consideră propunerea de impozitare cu 0,5% drept „o gargară populistă”, Morega fiind convins că deputatul PSD a urmărit mai mult să îşi facă imagine publică, decât să rezolve o problemă care să asigure venituri suplimentare la buget.

Democrat-liberalii Cosmin Popescu şi Severus Militaru nu susţin nici ei cu prea mult entuziasm iniţiativa lui Surupăceanu, ambii deputaţi fiind de părere că proiectul de lege conceput de social-democrat nu are aplicabilitate practică în România. Militaru crede că ideea lui Surupăceanu nu este una rea, doar dacă este promovată sub forma unui fond de solidaritate al bogaţilor cu săracii. Deputatul este împotriva ideii de taxă sau impozit şi consideră că tema poate fi luată în discuţie dacă este bine argumentată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here