Tavi Colen, cu Mărul de Aur în braţe

321

Celebrul solist fost “Talisman”, Tavi Colen a vizitat pe 14 noiembrie standul organizat de Consiliul Judeţean Gorj în cadrul Târgului de Turism al României de la Romexpo.

Pe numele său din buletin Silviu Octavian Căugăru, Tavi Colen a încurajat promovarea judeţului nostru şi a operelor lui Constantin Brâncuşi în cadrul circuitelor turistice, el neratând ocazia de a face o poză cu Mărul de Aur, un premiu pe care autorităţile târgujiene şi cele judeţene l-au dobândit în toamna acestui an. Această decoraţie a transformat Târgu-Jiul şi Gorjul într-o destinaţie turistică şi culturală unicat. “Anul acesta, Gorjul a obţinut Mărul de Aur.. echivalentul Oscar în turism… Am avut bucuria azi la Târgul de Turism să-mi revăd prietenii de la Gorj”, se arată în titlul postării de pe contul de Facebook al fostului “Talisman”.

Mândru de tradiţiile gorjeneşti
Prezent la cea de-a doua zi din cadrul Târgului de Turism, Tavi Colen a stat alături de reprezentanţii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu şi a ţinut Mărul de Aur, mândru fiind că s-a născut în oraşul lui Brâncuşi. Acesta a postat o serie de fotografii pe un site de socializare, acumulând astfel nenumărate like-uri de la prieteni şi cunoştinţe. Alături de cei care au apăsat pe “Îmi place”, postarea a fost însoţită şi de câteva comentarii, unul dintre ele fiind şi al vedetei naţionale, Cătălin Măruţă. Acesta din urmă l-a atenţionat pe Tavi Colen că trebuia să vină încă din prima zi a deschiderii Târgului de Turism deoarece a ratat o porţie de sarmale gorjeneşti. Drept replică, Tavi Colen a scris: “Cătă.. eu am avut treabă.. şi zi merci că n-am ajuns că nu mai vedeai sarmale…”

tavi colen1Dezamăgit de ne-promovarea lui Brâncuşi
Ultimele comentarii le-a făcut tot Tavi Colen la propria sa postare, el arătând nemulţumire cu privire la slaba promovare a operelor sculpturale de la Târgu-Jiu, atât la nivel naţional cât şi internaţional: “Păcat de aceste minuni create de Brâncuşi… şi puse pe Paralela 45… păcat pentru că nu sunt acolo unde merită în ierarhia mondială a minunilor lumii. Ar trebui promovate de această ţară mult mai mult… şi am sta alături de piramide.. de Sfinx… sau de Insula Paştelui. Din păcate noi promovăm o frunză… şi aia ciordită şi inspirată de pe la alţii, care ne-a costat enorm; în loc să arătăm lumii aceste minuni, deja cunoscute de toată planeta. Coloana Infinitului stătea mai bine pe sigla turismului românesc…”
Tavi Colen s-a născut pe 9 octombrie 1967, la Târgu-Jiu. A urmat cursurile Şcolii de Muzică şi ale Şcolii Populare de Artă din oraşul natal al lui Brâncuşi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here