Ingrediente
Blat
200 g zahăr
250 g făină
2 linguri miere
1 ou
1 linguriţă praf de copt
zeama de lămâie sau hellas
3 linguri ulei
100 g lapte
1 praf de sare
ulei şi făină pentru tapetat tava
Cremă:
1 pachet de unt sau margarină
250 g zahăr
100 g lapte
50 g cacao
Asamblarea
100 g nuci măcinate sau 150 g nucă de cocos
Mod de preparare
Blatul
Se freacă mierea cu zahărul. Se adaugă oul şi laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lămâie, sarea şi făina. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină, se pune compoziţia şi se dă la cuptor cam 35 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă s-a copt la mijloc. Când s-a răcit se taie cuburi.
Crema
Se pune zahărul cu laptele şi cacaoa la fiert şi când dă în clocot se ia de pe foc şi se lasă puţin să se răcorească. Se adaugă untul tăiat bucăţele mici şi se amestecă bine până se topeşte şi se încorporează.
Asamblarea
Se iau bucăţelele de blat, se pun în cremă, se lasă 30 de secunde. Se scot şi se pun într-o strecurătoare mică 1 – 2 minute. Se iau şi se tăvălesc prin nuca măcinată sau nuca de cocos.