Tătaru: „Spitalul Județean va fi acreditat cu punctaj mare”

398

În perioada sărbătorilor pascale, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va primi vizita de acreditare a specialiștilor CoNAS. Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu, spune că unitatea este pregătită din toate punctele de vedere și că nu există emoții în privința acreditării. De aceeași părere sunt și Ion Călinoiu și Ana Băleanu – președintele Colegiului Medicilor Gorj.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu este pregătit pentru acreditare. Comisia va ajunge la Târgu-Jiu în câteva săptămâni, însă conducerea SJU susține că unitatea este pusă la punct pentru acest proces. „Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește procesul de acreditare. Eu am la activ și acreditarea Spitalului de Pneumoftiziologie și făcând o paralelă între cele două instituții spitalicești, pot afirma cu tărie că procesul de acreditare ce urmează în luna mai ne va prinde pregătiți și nu cred că avem motive de îngrijorare. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, după opinia mea, va lua acreditarea cu un punctaj destul de mare”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Condiții mai bune pentru pacienți
Și Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, este convins că SJU va trece cu bine de acreditare: „Cred că Spitalul Județean va trece cu bine de acreditare, proiectele în execuție privind dotarea și reabilitarea spațiilor de cazare a pacienților și a circuitelor medicale, dar și spitalizarea de zi, sunt criterii îndeplinite pentru a lua acreditarea. Și, nu în ultimul rând, sunt medicii, care atrag acreditarea”. Conducerea Colegiului Medicilor Gorj le-a mulțumit, de Ziua Sănătății, medicilor și celorlalți angajați ai spitalului, pentru mobilizarea de care au dat dovadă în procesul de acreditare. „Vreau să le mulțumesc tuturor medicilor și tuturor cadrelor medicale pentru modul în care au răspuns mobilizării în ceea ce privește acreditarea SJU. Suntem în plină activitate pentru acreditare, care va fi în luna mai”, a mărturisit Ana Băleanu, președinte CM filiala Gorj. Iniţial, SJU era programat pentru trimestrul IV 2014, însă conducerea unităţii a solicitat o amânare pentru a putea îndeplini toate obiectivele necesare. La ora actuală se pare că Spitalul Județean este pregătit pentru acreditare, după cum confirmă managerul Tătaru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here