Tatăl gimnastei Râcea, cercetat penal pentru abuz în serviciu

120

RACEAŞeful Postului de Poliţie Plopşoru, Marius Râcea, cunoscut mai mult gorjenilor drept tatăl gimnastei Amelia Râcea, campioană europeană la bârnă în 2010, este implicat într-un incident care a avut loc pe raza localităţii.

Este vorba despre un conflict apărut între unii localnici şi artistul Ovidiu Pârâianu, pentru un teren deţinut de cel din urmă. Poliţistul Marius Râcea este acuzat aici că nu şi-a făcut treaba şi nu ar fi cercetat cum se cuvine aceste fapte, ajunse acum în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Târgu-Jiu. Ovidiu Pârâianu a făcut o sesizare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj care a dus la întocmirea unui dosar de cercetare penală pentru poliţistul Râcea.

Ovidiu Pârâianu, cunoscut gorjenilor pentru cheile din aur cu pietre preţioase pe care le-a realizat terenpentru mai multe personalităţi ale lumii politice, culturale şi artistice, se judecă cu câţiva cetăţeni din comuna Plopşoru pentru că respectivii i-au intrat abuziv pe un teren deţinut pe raza localităţii. Terenul în cauză îngrădit ca atare, pe porţi fiind trecute şi mesaje de genul “Vă rugăm nu intraţi”, “Proprietate Privată”, a fost călcat de respectivii cetăţeni care, mai mult, ar fi distrus şi porţile de la intrare pe teren. Pârâianu susţine că respectivii ar fi fost nemulţumiţi că spaţiul îngrădit nu mai poate fi utilizat drept teren de fotbal, mai mult, proprietarul vrând să îl transforme pe viitor chiar în cimitir privat.

Dosar penal şi plângere la IPJ

img686După o sesizare prealabilă la Poliţia Plopşoru, Pârâianu s-a adresat şi instanţei de judecată pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi. În paralel însă artistul a făcut o sesizare şi împotriva poliţistului Marius Râcea, de la postul de poliţie din Plopşoru pe motiv că acesta “a efectuat cu superficialitate activităţile de cercetare penală în dosarul penal nr. 4938/P/2010, fapt ce a dus la adoptarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale în acest caz”. Sesizarea nu a rămas fără răspuns, iar la sfârşitul lunii decembrie, Pârâianu a primit o înştiinţare prin care a fost anunţat că sesizarea sa a fost verificată şi mai mult “în cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală nr. 13921/2010, urmând a fi declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în vederea efectuării de cercetări faţă de poliţist sub aspectul săvârşii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”.

Pârâianu susţine că îi pare rău pentru poliţist, deoarece este tatăl faimoasei gimnaste, dar menţionează că a fost afectat în demersul său de lipsa de cooperare a agentului. În ce priveşte procesul de la Judecătoria Târgu-Jiu, Pârâianu cere făptaşilor despăgubiri morale în valoare de 30.000 de euro şi refacerea porţilor de la terenul din Plopşoru.

Râcea, cercetat de inspecţia internă a IPJ în 2007

Marius Râcea nu este însă la singura abatere de acest gen. În vara lui 2007 şeful Postului de Poliţie din comuna Plopşoru a fost verificat de inspecţia internă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, motivul reprezentându-l încălcarea de către acesta a codului deontologic al poliţistului. Râcea a intrat în vizorul colegilor săi după ce a fost implicat într-un scandal la Turceni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here