Târgujienii fără venituri primesc sprijin din partea bisericilor și autorităților

762

Primăria Municipiului Târgu-Jiu a dat mâna cu reprezentanții bisericilor ortodoxe de pe raza localității în vederea sprijinirii persoanelor ce depășesc vârsta de 65 de ani și nu au venituri, oferindu-le alimente pe durata perioadei de carantină.

,,Am luat legătura cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Târgu-Jiu și am hotărât demararea unei acțiuni prin care să putem ajuta persoanele vulnerabile care nu au venituri. Cetățenii pot dona alimente neperisabile sau greu perisabile care vor ajunge, cu precădere, la persoanele ce depășesc vârsta de 65 de ani și care au rămas fără venituri, sau la alte cazuri speciale. Aceste alimente vor fi preluate de către biserici, în fiecare cartier, și vor fi redirecționate către Centrul Magnolia, acolo unde am creat un centru de comandă prin care ajutăm persoanele vulnerabile. Persoanele juridice pot transporta alimentele direct la Centrul Magnolia din strada Oltețului, în spatele Autogării Târgu-Jiu. Pornim această acțiune în urma numeroaselor solicitări venite din partea cetățenilor aflați în situații dificile. Sunt persoane vârstnice, cu pensii mici, fără aparținători și care sunt nevoite să cumpere și medicamente. Avem, de asemenea, multe persoane care provin din centre de plasament și care, odată ajunse la maturitate au ieșit de sub protecția statului. Până acum acești oameni au muncit cu ziua, dar acum au rămas și fără aceste venituri. Sunt persoane defavorizate, încadrate în diferite grade de handicap și care au rămas fără bani. oți acești oameni au nevoie de sprijinul nostru. Sunt singuri, speriați și neajutorați. Nu-i putem lăsa la greu”, este apelul lansat de Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

600.000 de lei pentru SJU Târgu-Jiu
Nu doar vârstnicii sunt sprijiniți în această perioadă dificilă de către municipalitate! Edilul municipiului Târgu-Jiu a alocat din bugetul local suma de 600.000 de lei, bani ce vor ajuta la achiziționarea a șase aparate de ventilație, care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.
,,Am identificat sumele necesare pentru achiziționarea aparaturii de care Spitalul Județean are nevoie în lupta cu epidemia de coronavirus. La solicitarea conducerii spitalului și în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean, cel care administrează spitalele din Târgu-Jiu, vom aloca suma de 600.000 de lei (6 miliarde de lei vechi) cu care se vor achiziționa șase aparate de ventilație. Vom continua să ne implicăm direct, așa cum am mai făcut-o, chiar dacă spitalele nu ne aparțin, pentru că de serviciile lor beneficiază și cetățenii municipiului Târgu-Jiu”, a precizat Marcel Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here