Târgu-Jiul are, oficial, cinci fraţi

650
Municipiul Târgu-Jiu s-a înfrăţit cu al cincilea oraş european. La sfârşitul săptămânii trecute s-a semnat documentul care atestă înfrăţirea dintre oraşul târgujian şi un sector al oraşului sârbesc Niş, numit Medijana. O delegaţie din municipiu s-a deplasat deja în oraşul sârbesc pentru perfectarea legăturilor dintre cele două comunităţi.

Potrivit viceprimarului Roman Bărbuţi, cel care îl înlocuieşte pe perioada concediului de odihnă pe edilul oraşului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, municipiul nostru s-a înfrăţit cu al cincilea oraş european. Astfel, după înfrăţirea cu localitatea italiană, Noci, după cea cu Lauchhammer din Germania, după semnarea documentului de înfrăţire cu oraşul bulgăresc Yambol şi cu localitatea turcă Pendik, târgujienii s-au făcut fraţi şi cu sârbii. O delegaţie de la Târgu-Jiu a petrecut, deja, în perioada 28-31 iulie, câteva zile alături de noii fraţi, din grupul român făcând parte şi câţiva artişti de la „Doina Gorjului”. „Aveam legături cu Niş pe linie de sport, învăţământ şi acum avem şi pe linie culturală. Vom perfecta legături şi pe linie de afaceri”, a declarat viceprimarul Ioan Roman Bărbuţi.
Târgujienii le-au promis sârbilor din oraşul Nis să aibă relaţii viitoare active.
O delegaţie sârbă a fost prezentă la Târgu-Jiu, în această vară, de Zilele Oraşului. Pe baza acestor înfrăţiri, în bugetul ambelor instituţii, vor intra bani europeni stabiliţi de Uniunea Europeană.
Doina TURDĂŞAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here