Ţara arde şi Baba CE ne bagă sula-n coaste!

299

Într-o ţară în care însuşi preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, recunoaşte că „se fură la greu” singura vinovată este presa. Care, deşi ar trebui să fie a IV-a putere-n stat, primeşte dinspre Palatul Cotroceni şi, mai nou, de la Comisia Europeană ameninţări cu băgatul căluşului în gură. Ori, dacă nu se cuminţeşte, cu băgarea gazetarilor la puşcărie. Ideea nu este nouă şi a mai fost pusă pe tapet de CSAT-ul lui Traian Băsescu, figurând cândva chiar ca punct pe ordinea de zi a acestui organism unic la ţările membre ale Uniunii Europene.

De ani de zile, acela ce se crede „Zeus” şi promisese în campaniile electorale prezidenţiale că va stârpi corupţia nu s-a ţinut de cuvânt, ca de obicei. Ba a şi perfecţionat-o. Ce-l deranjează pe Traian Băsescu este exact dorinţa Monicăi Macovei, probabil autoarea ori inspiratoarea Raportului MCV al Comisiei Europene, adică presa. O presă prea slobodă şi incomodă. Că doar presa nu are de lucru şi arată diversele cazuri de corupţie. Şi chestia aceasta deranjează!
Cum să nu aibă dreptate Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, dacă afirmă că numai în anul 2011 s-au strâns la Parchet 61 de dosare destul, de grele. Despre care se spune că ar fi în lucru. Iar prejudiciul total al dosarelor pe care Curtea de Conturi le-a trimis la Parchet între anii 2008-2012 depăşeşte imensa sumă de 900 milioane de euro! Şi atunci cum să nu-i dăm dreptate aceluiaşi Nicolae Văcăroiu când ne avertizează că „Urmează ani grei pentru România. În ţara noastră se fură prea mult! Numai că Raportul MCV – unul care instigă la Cenzură – n-a fost dat publicităţii, ci doar un purtător de cuvânt al CE ni-l traduce aşa cum vrea el. Cu atenţionări grave spre mass-media, încât s-ar putea crede că cenzura de pe timpul lui Nicolae Ceauşescu era „un dulce copil, născut în april”, cum ar spune poetul. Oare pârâcioşii şi turnătorii propriei ţări din trustul de europarlamentari portocalii Macovei&Compania se cred aleşi pe viaţă? Că nu mai au pic de ruşine, ca şi Tătucul lor din Palatul din Dealul Cotrocenilor – Guvernatorul Traian Băsescu e limpede ca lumina zilei. Exact procurorii care nu-şi fac deloc treaba se plâng că sunt stresaţi de presă. Penibilii s-au făcut de ocară nu numai în cazurile de corupţie, ci şi în Dosarul Elodia, unde ineptul procuror Mihai Iacob a declarat şi ieri că fosta avocată trăieşte. Cu toate că Justiţia României a declarat-o moartă! Dacă am mai aminti doar un singur caz – cel al Ministerului Sănătăţii – şi ar fi suficient. Acolo, Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta a descoperit un alt prejudiciu imens, ce depăşeşte 68,7 milioane de lei numai între anii 2009-2011. Ce-ar mai fi de spus? La atâtea cazuri de injustiţie crasă, în loc să fie închişi corupţii Regimului Băsescu CE vrea să bage ziariştii la puşcărie!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here