Tănăsoiu, directorul UM Sadu: ,,Nu se poate relua producția de frigidere în uzină, linia tehnologică veche este extrem de uzată”!

729

În ciuda dorinței localnicilor din Bumbești-Jiu de a se relua producția de frigidere la Uzina Mecanică Sadu, acest lucru nu se poate realiza, cel puțin nu cu linia tehnologică aflată în incinta unității. O spune chiar directorul uzinei, Constantin Tănăsoiu, care dă asigurări că, în ciuda zvonurilor potrivit cărora noile frigidere vor fi produse din vară la UM Sadu, acest lucru nu este posibil. Dacă ar veni un investitor, care să schimbe linia tehnologică, producția de frigidere, oprită de aproape două decenii la uzină, ar putea fi reluată.

Cetățenii din Bumbești-Jiu, mulți foști angajați ai UM Sadu, își doresc cu ardoare ca fabrica de armament să producă la fel ca în urmă cu 20 de ani, frigidere. Unii au și anunțat că fabrica va începe din iulie să producă aparatele respective, pe motivația că uzina ar avea probleme cu materia primă. Directorul general al UM Sadu, Constantin Tănăsoiu, risipește însă zvonurile, anunțând franc faptul că linia tehnologică de producere a frigiderelor în uzină este grav degradată, fiind imposibil să fie pusă în funcțiune. ,,Dacă ar veni un investitor, care să schimbe linia tehnologică de producere a frigiderelor acest deziderat al localnicilor se poate îndeplini. Cu ce avem acum, ar fi însă imposibil să producem frigidere moderne”, a spus Tănăsoiu. Directorul a menționat că uzina deține, în prezent, 835 de angajați, care prestează pe liniile vechi pe produse speciale, salariul de bază, cel mai mic în uzină, fiind de 2080 brut. La UM Sadu s-au angajat între 25-30 de persoane, în ultimul timp, în general tineri, urmare a pensionării mai multor salariați.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here