Tânărul din Târgu-Cărbunești, acuzat de proxenetism în străinătate, predat autorităților judiciare din Italia

1220

Bărbatul de 30 de ani, din Târgu-Cărbunești, încătușat pe 7 iunie, de polițiștii din localitate, sub acuzația de proxenetism, a fost predat autorităților judiciare italiene, care au emis un mandat european de arestare. Decizia a fost luată săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Craiova.,,Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 4 iunie 2019 de către autorităţile judiciare din Italia– Tribunalul din Bergamo, pe numele persoanei solicitate. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată.
Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare italiene, cu respectarea regulii specialităţii. Menţine măsura arestării în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, până la 21 iulie 2019, inclusiv. Constată că în prezenta procedură persoana solicitată a fost privată de libertate începând cu data de 07 iulie 2019 la zi. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 1012 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a decis instanța. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat, la începutul lunii iunie, pe bărbatul de 30 de ani, din Târgu-Cărbunești, pe numele căruia autoritățile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare.
,,În cadrul unei acțiuni simultane organizată și desfășurată în România și Italia, pentru arestarea mai multor persoane cercetate de autoritățile judiciare italiene, au identificat un bărbat de 30 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, pe numele căruia autoritățile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare. Bărbatul este cercetat de Chestura din Bergamo pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și proxenetism. Cel în cauză va fi prezentat de polițiști magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova și Curții de Apel Craiova, pentru luarea măsurilor legale”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here