Tânăr prins pe vagonul unui tren de marfă! Le-a spus polițiștilor că nu are bani de bilet

1136

Polițiștii gorjeni au desfășurat, ieri, o acțiune de amploare, intitulată „CLEAN STATIONS”, în zona stațiilor de cale ferată din tot județul. În timpul controalelor, un bărbat din județul Mehedinți s-a ales cu dosar penal. Tânărul de 31 de ani a fost prins pe unul dintre vagoanele unui tren de marfă, care circula pe ruta Craiova-Petroșani. Acesta a susținut că vrea să ajungă în Hunedoara, să-și viziteze un prieten și nu avea bani de bilet. ,,În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Greci, județul Mehedinți, care se afla pe un vagon tip platformă, aflat în compunerea unui tren de marfă, care circula pe relația Craiova – Petroșani, care a refuzat să părăsească zona de siguranță feroviară, în urma solicitărilor repetate ale organelor abilitate. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pătrunderea fără drept în zona de siguranță feroviară”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Acțiunea „CLEAN STATIONS” s-a desfășurat, ieri, timp de patru ore. Polițiștii de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în zona stațiilor de cale ferată, pentru depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale. La acțiune au participat și jandarmi, polițiști locali și colegi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
,,Pe parcursul acțiunii desfășurate, în județul Gorj, de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică, în zona stațiilor de cale ferată, de pe raza întregului județ, au fost legitimate peste 30 de persoane (din care, în cazul a trei persoane a fost efectuat și controlul bagajelor) și controlate 172 de autovehicule. Timp de patru ore, în urma controalelor efectuate în zona gărilor, polițiștii rutieri au reținut trei permise de conducere și au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale (23 dintre acestea fiind aplicate în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice), în valoare totală de peste 10.800 lei, celor care au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale. De asemenea, polițiștii de ordine publică au mai aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 4.000 lei. Aceștia au depistat două persoane care practicau cerșetoria, luând măsura sancționării cu amendă, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a mai declarat Miruna Prejbeanu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here