Tânăr fermier, trimis în judecată de DNA. A luat fonduri cu acte false!

1967

Un tânăr fermier a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzat că a obținut fonduri nerambursabile cu acte false. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj.

Petre Alin Stan a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
”În cursul anului 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, Petre Alin Stan a folosit, în relaţia cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), mai multe documente false, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care şi îndeplinirea condiţiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul său de lucru în cadrul unei ferme cu cel puţin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole)”, anunță DNA.
Prin aceste demersuri, mai arată procurorii anticorupție, Petre Alin Stan a obţinut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în cuantum de 177.780 de lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (fosta APDRP) s-a constituit parte civilă în cauză.
Totodată, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin fermierului Stan. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here