Tabletele performante de la Ambulanța Gorj așteaptă să devină funcționale

525

Medicii şi asistentele de pe ambulanţele din judeţul Gorj au primit tablete cu ajutorul cărora vor introduce date despre pacienţi sau manevrele medicale aplicate în timpul intervenţiilor, în cadrul unui proiect privind implementarea unui nou sistem informatic. Potrivit managerului Marinică Niculescu, angajații Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, acest sistem va asigura o mai bună operativitate a activității echipajelor. Sistemul ar fi trebuit să devină funcțional începând din această lună, dar se pare că s-a amânat, urmând a se anunța o dată ulterioară.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a primit peste 30 de tablete performante, fiecare echipaj fiind dotat cu câte o tabletă. Asistentele şi medicii din cadrul instituţiei au fost instruiţi deja, sistemul urmând să devină funcţional în curând. “Se va introduce un sistem informatic performant. Practic, această tabletă va înlocui fișa pe care personalul o completează cu pixul; cred că o perioadă se va lucra în paralel și pe fișe, până se acomodează cu noul sistem. Acesta ar fi trebuit să devină funcțional la începutul lunii septembrie, însă se pare că s-a decis să se amâne până la o dată ulterioară”, a menționat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Tabletele trebuie asigurate
Potrivit managerului Marinică Niculescu, tabletele trebuie să fie asigurate, angajații temându-se să lucreze cu ele. „Sunt tablete foarte scumpe, având instalate softuri speciale. De aceea ele trebuie asigurate, pentru că oamenilor le este teamă să lucreze cu ele, putându-se întâmpla orice. Trebuie luate măsuri pentru a ne asigura că nu vor fi probleme în caz că se va deterioara vreo tabletă”, confirmă Niculescu.
Prin acest sistem vor fi transmise în format electronic datele necesare declanşării intervenţiei resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi ISU/SMURD. Tabletele vor fi amplasate în fiecare ambulanţă.
Prin dotarea echipajelor de ambulanţă, activitatea medicilor va fi cu mult uşurată. Practic, cadrele medicale vor putea transmite în timp real la unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor date despre situaţia medicală preliminară a pacienţilor. Trebuie menţionat că este vorba de un proiect al Ministerului Sănătăţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.