Tabără montană la White Wolf, în Săptămâna Europeană a Sportului

260

În perioada 7-12 septembrie 2015, Clubul Montan White Wolf din Baia de Fier a găzduit o Tabără tematică montană, organizată cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului. Activităţile sportive cu specific montan au mobilizat resursele ascunse şi neştiute ale tinerilor astfel încât, la final, cei mai motivaţi au plecat acasă cu medaliile victoriei.

O nouă tabără montană s-a desfăşurat la Clubul White Wolf din Baia de Fier. Orice clinchet de clopoţel înseamnă atât începutul, cât şi sfârşitul. Pentru aproape cincizeci de tineri a însemnat ambele variante: sfârşitul unei vacanţe binemeritate şi începutul unui nou an de trudă pe altarul ştiinţei. Dar, înainte de a pleca definitiv vara cea înmiresmată, cu ultimele puteri le-a dăruit tinerilor o minunată comuniune cu natură. DSC_6344-001În acest context, la Baia de Fier a fost organizată o tabără tematică montană, cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului, o săptămână în care Gorjul a fost în arenă alături de celelalte zone ale ţării şi ale Europei. Activităţile s-au desfăşurat în perioada 7 – 12 septembrie, gazde fiind Montan Club White Wolf, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi şi Federaţia Română Sportul Pentru Toţi.

Tinerii, angrenaţi în activităţi sportive montane
Aşa cum era de aşteptat, o asemenea activitate nu putea avea ca suport tehnic decât DSC_6889muntele şi natura. Programul cazon a dat ceva de furcă participanţilor, dar până la urmă a dus la crearea unei trupe sudate, capabilă să depăşească orice greutăţi. Vremea capricioasă a încercat să încurce planurile organizatorilor, privind o serie de cursuri şi ateliere programate iniţial, dar fără succes. Adaptabili şi dedicaţi scopului, tinerii au reuşit să-şi însuşească cunoştinţele necesare pentru reintegrarea în mediul natural. DSC_7212„Chiar dacă a fost grea renunţarea la telefon, internet şi celelalte facilităţi ale “civilizaţiei atomice”, am demonstrat că folosindu-ne sufletul şi trupul putem să redevenim copiii Mamei Geea. Reîntoarcerea la natură este singura posibilitate de a ne păstra calitatea de oameni. Activitatea fizică ne poate dărui o viaţă plină de împliniri atâta timp cât respectăm legile naturale”, a menţionat Gabriel Dan Chiriac – preşedintele Montan Club White Wolf.
DSC_7330La final, cei mai motivaţi dintre tinerii participanţi la Tabăra montană de săptămâna trecută au plecat acasă cu medaliile victoriei, trei concursuri contabilizând cunoştinţele şi potenţialul acumulat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here