Svastica și ,,România, prima țară fascistă din UE”, afișate pe poarta unui pensionar din Logrești! Poliția i-a întocmit dosar penal

1021

Un pensionar din satul Moșteni, comuna Logrești, și-a afișat pe poarta casei o pancartă negră pe care a scris cu alb și cu majuscule: ,,România, prima țară fascistă din UE! PPE=Fascinști” și ,,Moarte trădătorilor”, la mijlocul textului fiind creionată și svastica, însemnul nazist. Polițiștii i-au întocmit septuagenarului dosar penal, în cauză efectuîndu-se cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

Proprietarul pancarte din Logrești, Ion Stancu, s-a ales cu dosar penal pentru mesajul afișat, în ultimele zile, pe proprietatea sa spre domeniul public, asta deoarece sunt interzise folosirea însemnelor naziste. De altfel, în cursul zilei de ieri, IPJ Gorj a anunțat că se fac verificări pe această speță apărută și în spațiul public, pe rețelele de socializare. Puțin timp mai târziu, prin purtătorul de cuvânt, s-a comunicat că polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pensionarul de 70 de ani, din comuna Logrești, a inscripționat pe o pancartă mesaje fasciste și semne svastice, pe care a afișat-o pe poarta locuinței sale. ,,În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, efectuând cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, faptă prevăzută de articolul 4 aliniatul 2 din Legea nr. 217/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”, a transmis Victor Țuhașu. Reprezentanții Primăriei Logrești susțin că nu își explică motivele pentru care Ion Stancu afișează, periodic, acest banner, dar bănuiesc că omul se revoltă astfel după vreun chef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here