Sute de șoferi, amendați de polițiști

212

Peste 500 de conducători auto au fost amendați zilele trecute de polițiștii gorjeni, în cadrul unor acțiuni derulate pe raza județului. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproape 160.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au desfăşurat în perioada 14 – 15 martie activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi a accidentelor rutiere, dar şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Pe parcursul acestor activități, oamenii legii au constatat mai multe infracțiuni și au aplicate sute de amenzi, în general conducătorilor auto prinși pe picior greșit. ”În zilele de 14 şi 15 martie a.c., aproximativ 200 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie. În urma activităţilor au fost constatate opt infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură). Poliţiştii au aplicat 575 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, opt sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 533 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 14 pentru alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor este de 158.480 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 1.500 de lei”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Zece permise, reținute
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut zece permise de conducere, din care unul pentru alcool şi cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au retras 26 de certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here