Sute de lucrări, contestate la Bac

864

Sute de liceeni s-au dovedit nemulţumiţi de notele acordate la examenul de Bacalaureat. Aşa se face că, la nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat 815 contestaţii. Lucrările vor fi recorectate în Argeş.

Peste 800 de liceeni au depus contestaţii, în speranţa că li se vor mări notele de la examenul de Bacalaureat. Punctajele de care s-au declarat nemulţumiţi cei mai mulţi dintre candidaţi au fost cele de la proba obligatorie a profilului.,,La nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat 815 contestaţii, astfel: la limba română s-au depus 234 de contestaţii, 304 la proba obligatorie a profilului, iar 277 la proba la alegere a profilului şi specializării”, a declarat pentru Gorjeanul Marcela Mrejeru, inspector şcolar general al ISJ Gorj.

Cum se soluţionează contestaţiile
După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.Nota finală, după contestații, este definitivă. În urma reevalării lucrărilor de la BAC, notele pot să crească sau pot să mai scadă. Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019.În perioada 15-19 iunie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2019. Pe 26 iunie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here