Suspiciune de COVID-19 în rândul personalului de la Laboratorul de genetică moleculară a SJU Târgu Jiu

1301

Comunicat de presă Laboratorul de genetică moleculară Târgu Jiu:

„Pana in momentul de fata laboratorul de GENETICA MOLECULARA din cadrul SJU Tg.Jiu functioneaza dupa urmatoarea structura: 1 medic de laborator, un biolog si 3 asistenti medicali. Evolutia fulminanta a numarului de cazuri corelata cu o crestere semnificativa a numarului de testari de tip RT-PCR a facut necesara suplimentarea personalului. Astfel in data de 24/7/2020 s-a semnat dispozitia de detasare a unui biolog pe perioada de 14 zile si un chimist (cu expereienta in prelucrarea testelor COVID). Incepand cu data de 27 va fi detasat un medic de laborator. De asemenea au fost scoase la concurs 2 posturi de biolog si 1 post de asistent medical de laborator urmand ca in data de 28/7/2020 sa se finalizeze selectia dosarelor.  Tot luni 27/7/2020 se va fi finalizata procedura de achizitiei, inchierea contractului si emiterea comezii pentru cel de al doilea extractor automat, urmand ca in momentul sosirii acestuia tot personalul care lucreaza in cadrul laboratorului de genetica moleculara sa fie instruit.
Folosirea celui de-al doilea extractor va mari capacitatea de testare a SJU Tg.-Jiu cu peste 100%
REFERITOR LA INGRIJOREAREA CA PERSONALUL DE LA LABORATORUL DE GENETICA MOLECULARA AL SJU TG.-JIU AR FI INFECTAT CU NOUL VIRUS COVID-19 FACEM URMATOARELE PRECIZARI:
Medicul care lucreaza la laboratorul de genetica al SJU Tg.-Jiu a prezentat in cursul saptamanii trecute simptome digestive asemanatoare celor prezente in cadrul infectiei cu COVID-19, motiv pentru care Sambata dimineata a fost testata PCR iar rezultatele testelor au fost negative.
In cursul saptamanii trecute biologul, datorita volumului foarte mare de munca din ultimele saptamani, a prezentat simptome specifice sindromului de burn-out (https:// ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_burnout) iar in momentul de fata se afla in concediu medical.
Unul dintre asistentii este internat in momentul de fata in zona tampon cu suspiciune de COVID 19, dar precizam faptul ca acest angajat a fost in ultima saptamana in zilele libere aferente contractului de munca iar in timpul petrecut la spital a respectat in totalitate masurile de protectie. In functie de rezultatele testelor si dupa finalizarea anchetei epidemiologice aflata in desfasurare, se vor lua masurile necesare.
In concluzie dorim sa precizam faptul ca in momentul de fata niciunul dintre angajatii Laboratorului de Genetica moleculara din cadrul SJU Tg.-Jiu nu este confirmat cu infectie cu noul SARS COV 2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here