Surupăceanu a spus adio politicii!

261

Decizie surprinzătoare ieri din partea deputatului Mugurel Surupăceanu, care a luat hotărârea să se retragă din politică cel puţin pentru moment. El a părăsit atât Partidul Social Democrat, cât şi Parlamentul, demisionând din Camera Deputaţilor. Gestul este făcut la câteva zile după ce organizaţia a decis ca altcineva să candideze în locul lui pe Colegiul 2, el acuzând ulterior jocurile de culise ale şefilor partidului pentru îndepărtarea sa de pe Colegiul respectiv.

Acum el spune că nici nu mai candidează pentru un nou mandat, deci nu se va înscrie într-un alt partid, aşa cum era bârfit în ultima perioadă. „Am decis să demisionez şi din Parlament pentru că am considerat că nu e firesc să rămân cu mandatul odată ce părăsesc formaţiunea politică pe listele căreia am candidat. Nu sunt un traseist politic, deci nu voi merge la un alt partid politic în această toamnă, nici cu mandatul de deputat, nici pentru a candida pentru un nou mandat”, spune Surupăceanu.
Gestul făcut de Mugurel Surupăceanu i-a surprins pe colegii de partid ai acestuia, inclusiv pe candidatul de pe Colegiul 2, Mihai Weber, care spune că şi-l dorea pe fostul deputat în echipa sa. „El a avut o atitudine corectă faţă de mine. Mi-a strâns mâna, m-a felicitat după ce s-au anunţat rezultatele votului în organizaţie, nu credeam că va face un astfel de pas”, spune Weber, căruia îi cresc automat şansele de a ieşi parlamentar prin necandidatura lui Surupăceanu. Ion Călinoiu a fost şi el surprins de decizia fostului deputat, preşedintele executiv al PSD Gorj ezitând să spună însă că plecarea acestuia ar fi o pierdere pentru partid, aşa cum au declarat alţi social-democraţi chestionaţi pe acest subiect. „A fost o supărare atunci legată de candidaturi, dar consider că trebuia să depăşească momentul. Decizia îi aparţine. În partid nu am avut nici un fel de discuţie pe această temă şi ţin să-l apreciez şi pentru felul în care s-a retras, fără scandal sau alte lucruri din acestea”, declară Călinoiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here