Surpriza din jobenul lui Videanu-Manţog – Directorul Metrorex, candidat la şefia PD-L Gorj

111

deschiderePe ultima sută de metri în cursa pentru preşedinţia organizaţiei PD-L Gorj, tabăra lui Videanu-Manţog aruncă în competiţie un om cu o mai mare greutate în partid decât candidatul anunţat oficial până acum.

Astfel, în culisele partidului se discută despre retragerea candidaturii deputatului Severus Militaru şi aruncarea în cursă a directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, care să-l contracareze pe Ion Ruşeţ.

După ce Partidul Democrat Liberal le-a pregătit “surprize” membrilor cu probele penale, impunându-le retragerea sub sancţiunea excluderii, tabăra din partid a lui Blaga-Videanu-Berceanu s-a gândit că la Gorj “instrumental” Manţog pierde teren. Reprezentanţii PD-L s-au mai gândit că nu pot pierde şi ei terenul şi că trebuie să vină cu o soluţie salvatoare, astfel încât ceea ce îi atrage în judeţul Gorj, Complexurile Energetice şi SNLO, să nu fie controlate de alte persoane care nu răspuns la comenzile lor. Cum deputatul Severus Militaru rămâne, însă, prea “mic” fără sprijinul lui Manţog, au ales înlocuirea acestuia cu o altă persoană, la fel de fidelă, dar cu o influenţă mult mai mare. L-au găsit, astfel, pe Gheorghe Udrişte, actualul director general al Metrorex, un apropiat al fostului ministru Adriean Videanu.

Unde-i adeziunea?

De câteva zile, la sediul PD-L Gorj se caută adeziunea lui Gheorghe Udrişte, directorul general de la Metrorex, care şi-ar fi exprimat dorinţa de a candida la alegerile pentru şefia organizaţiei în 19 martie.

“Nu ştiu dacă domnul Udrişte este membru al organizaţiei, se poate verifica în registre. Dacă este membru al organizaţiei de la Gorj, probabil că există şi adeziunea. Am auzit şi eu despre această variantă de a candida la alegerile din 19 martie. Concret, nu ştiu nimic, dar cu siguranţă vom afla”, a comunicat preşedintele interimar al PD-L Gorj, senatorul Ion Ruşeţ.

Pleacă al nostru, vine al nostru!

Democrat-liberalul Udrişte a declarat că este membru al PD-L Gorj încă din luna august a anului trecut. Pentru presa locală, Gheorghe Udrişte îşi explica atunci gestul: “Gorjul a devenit dintr-o dată roşu, lucru care nu a dus la nimic bun, iar acest lucru trebuie schimbat. Acest judeţ are oameni minunaţi pentru care trebuie să luptăm, de aceea am luat această hotărâre de a mă transfera la PD-L Gorj. Cu experienţa mea în politică şi nu numai cred că o să fiu de ajutor pentru a schimba ceva. Mă gândesc de ceva timp să fac acest pas, dar am luat această hotărâre abia acum. Eu sunt din Turceni şi acest lucru mă leagă de judeţul Gorj. Acolo lucrurile nu sunt tocmai liniştite şi cred că voi avea o contribuţie ca lucrurile să meargă bine”. Mai spune că face doar pentru binele ţării, nicidecum pentru a candida la vreo funcţie în partidul de la Gorj.

“Transferarea” lui Udirşte de la PD-L central la organizaţia din Gorj a fost comentată la vremea respectivă şi de către Ionel Manţog: “ne bucurăm că domnul Udrişte a luat această decizie. S-a hotărât să vină în organizaţia de la Gorj după şedinţa pe care am avut-o cu Adriean Videanu. Cred că îi place mai mult la noi, acesta cred că este unul dintre motivele pentru care a luat această hotărâre“.

Manţog recunoaşte, de asemenea, că dorinţa ca Udrişte să fie în organizaţie i-a aparţinut lui Videanu.

Gheorghe Udrişte este originar din Turceni şi, prin voia lui Videanu şi Manţog, a fost numit şi membru în Consiliul de Administraţie de la Complexul Energetic Turceni.

Adio Manţog, dar rămâne cu… banii!

Omul cu care Adriean Videanu controla până acum activitatea cea mai bănoasă a Gorjului era Ionel Manţog. Acesta se află, însă, într-o situaţie neprevăzută de tabăra din PD-L, Blaga-Videanu-Berceanu, aceea de a renunţa la membri care sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Decizia de “curăţire” a partidului a fost luată de cealaltă tabăra din jurul preşedintelui Traian Băsescu. Manţog trebuie astfel exclus din partid dacă până pe 5 martie, anul acesta, nu ia decizia de a se suspenda din calitatea de membru al PD-L. Deocamdată n-a făcut-o decât la televizor, la sediul partidului neexistând nicio cerere scrisă de suspendare a sa din calitatea de membru. Manţog a fost trimis în judecată în celebrul dosar al “strămutaţilor de lux”, acuzaţia fiind aceea că s-a folosit de poziţia pe care o ocupa în conducerea SNLO pentru a folosi informaţiile în scop personal. Aşa şi-a construit Manţog vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, o vilă evaluată la câteva miliarde de lei vechi, după ce împreună cu soţia cumpăraseră iniţial o casă ce urma să fie demolată într-o zonă de exploataţie a cărbunelui cu câteva zeci de mii de lei vechi. Manţog are termen de judecată în acest doar, la Tribunalul Sibiu, pe 25 februarie, anul acesta, şi deja a declarat prin sediul partidului că este ca şi achitat. Şi dacă ar fi aşa, Manţog nu a înţeles bine decizia luată de PD-L Bucureşti. Adică aceia că trebuie suspendaţi toţi membri de partid care sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie şi nu mai pot reveni în partid decât după obţinerea unei decizii definitive şi irevocabile.

A solicitat sprijin şi în PSD

Decizia de la Tribunalul Sibiu, de care doar Manţog este convins că e achitare, poate fi atacată cu apel şi apoi, recurs. Ceea ce înseamnă că Manţog nu poate să revină în partid decât după epuizarea tuturor căilor de atac. Dacă până acum, acesta dorea tragerea de timp, astfel încât faptele să fie prescrise pentru a nu-i mai atrage răspunderea penală, iată că faptele sale se întorc acum împotriva sa.

Manţog va mai primi o lovitură şi la Complexul Energetic Turceni, acolo unde ilegal ocupă postul de director economic. Ca lucrurile să intre în legalitate, în câteva zile postul ocupat de Manţog va dispărea din organigrama instituţiei. Loc pentru Manţog nu mai există nici la SNLO, unde dorea funcţia de director general, insistând pentru acest lucru chiar pe lângă membri PSD.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here