Subiecte elaborate în faţa presei, Peste 200 de candidaţi pe 15 posturi scoase la concurs de DGASPC

810

Concurenţă peste aşteptări pe posturile scoase la concurs de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.  Astăzi se desfăşoară prima serie de concursuri pentru 15 posturi vacante. Nu mai puţin de 201 persoane şi-au depus dosarele. Conducerea instituţiei a luat decizia de a elabora şi a sigila subiectele în faţa reprezentanţilor presei, în ideea asigurării transparenţei concursului.

DGASPC Gorj, organizează, astăzi, concursul pentru ocuparea mai multor posturi vacante. Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de supraveghetor de noapte, existând şi douăzeci de candidaţi pe un loc. În total, peste două sute de persoane şi-au depus dosarele sperând să ocupe unul dintre posturile disponibile.  „Avem 17 candidaţi pentru postul de psiholog debutant la CSCCD Târgu-Jiu, cinci pentru cel de psiholog debutant la CSCCD Novaci. Pe cele două posturi de asistent social la CSCCD Târgu-Jiu avem 14 candidaţi, iar pentru cele 4 posturi de educator debutant, la aceeaşi unitate, sunt 75 de candidaţi şi 31 de candidaţi pe două posturi de educator cu studii medii. Pentru cele 2 posturi de supraveghetor de noapte la CSCCD Târgu-Jiu avem 41 de candidaţi înscrişi, iar pentru cel de supraveghetor de noapte la CSCCD Novaci – 18 candidaţi”, a explicat Dumitru Cotrună, director general al DGASPC Gorj.

Premieră la concurs
Pentru că numărul candidaţilor este mare şi există acuzaţii că s-ar fi făcut diverse aranjamente, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a luat decizia de a invita presa la elaborarea subiectelor. „Invităm toată presa la sediul instituţiei pentru a asista la elaborarea subiectelor şi a asigura, astfel, transparenţa şi corectitudinea acestui concurs. Nu vrem să existe nici un fel de suspiciune că ar fi ceva aranjat. Totul se face conform prevederilor legale”, a declarat  Dumitru Cotrună, director general al DGASPC Gorj.
Săptămâna viitoare, la DGASPC Gorj se vor desfăşura alte concursuri pentru restul posturilor vacante.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here