Stațiunea Rânca, fără coșuri de gunoi

889

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, a adus, din nou, în atenție problema gunoaielor din Rânca. Politicianul le cere primarilor care administrează stațiunea să monteze coșuri de gunoi, postând imagini cu saci plini de deșeuri menajere aruncați la voia întâmplării.
„Rog cele două primării Novaci și Baia de Fier ca, până când vor rezolva în Consiliul Local colectarea taxei de gunoi în același timp cu plata impozitului pentru Rânca, să reamplaseze măcar în 5-6 locuri din stațiune containere publice mari pentru gunoi. Domnilor Leuștean și Turbăceanu, chiar dacă nu luați voturi din Rânca, să știți că mulți dintre oamenii care tranzitează Rânca se întreabă dezamăgiți cine administrează această zonă! Probabil că nu aveți idee cât de greu se colectează în primăvară, din pădure, aceste cantități de gunoi”, a anunțat Radu Miruță.
Mai mult, spune liderul USR Gorj, proprietarii de cabane sunt „forțați să contracteze instant” servicii de colectare a gunoiului. „Primăriile au mers pe mâna operatorului privat și au ridicat din Rânca acele containere mari în care oamenii mai aruncau gunoiul, pe principiul «nu vor avea încotro și ne vor contacta pentru contractul de gunoi». Este normal să se plătească orice serviciu, însă este primordial să se găsească o soluție astfel încât să nu se arunce astfel gunoiul. Până găsesc ei proprietarii la casele din Rânca, pentru a semna contractul, trebuie să le includă implicit taxa în aceeași tranșă cu plata impozitului”, mai spune Miruță. În acest moment, atrage atenția politicianul gorjean, în Rânca nu există niciun coș de gunoi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here