Start la simulare: Peste 1100 de absenți, în Gorj

622

Simularea examenului de Bacalaureat a debutat, ieri, cu prima probă, cea de limba și literatura română. La nivelul județului Gorj, au absentat 1150 de elevi, cei mai mulți de la clasa a XII-a, care în mai puțin de patru luni vor susține examenul maturității. Potrivit reprezentanților IȘJ Gorj, s-au înscris 6332 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a.

În Gorj, 5182 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a și-au testat, ieri, cunoștințele la limba și literatura română, iar 1150 au ales să lipsească. Cei mai mulți absenți s-au înregistrat la clasa a XII-a, respectiv 620. „La nivelul județului Gorj la clasa a XI-a s-au înscris 3114 de elevi, dintre care 2584 au fost prezenți, iar la clasa a XII-a avem 3218 înscriși, dintre care 2598 s-au prezentat în săli”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

Ce subiecte au avut de rezolvat la română
Liceenii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele de simulare. Testarea a început la ora 9.00, în toate liceele din țară, iar elevii au avut de rezolvat subiecte unice, structurate pe trei mari cerințe.
Primul subiect de la simularea clasei a XII-a s-a bazat pe un text la prima vedere din Ion Barbu, la subiectul al II-lea au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. La subiectul al III-lea, liceenii au avut de realizat un eseu în care să prezinte ,,particularități de construcție a unui personaj într-un roman interbelic”.
Ministerul Educației va testa pe elevii de clasa a XI-a introducerea a ,,minimum 30%” subiecte grilă la Matematică și la Istorie, deși foarte mulți profesori și elevi au avertizat că grilele la BAC înseamnă șanse mari de copiat și o rată de promovare mărită.

Calendar Simulare BAC 2019
18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
21 martie 2019 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a
29 martie 2019 – Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here