Standul CJ Gorj, remarcat la Târgul de Turism de la Craiova

460

Prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei s-a desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni, la  Centrul Multifuncţional din Craiova. Standul amenajat de Consiliul Județean Gorj împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, Muzeul Județean, Școala Populară de Artă, Primăria Municipiului Târgu-Jiu și Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost de departe unul dintre cele mai apreciate de către vizitatorii care au trecut pragul Târgului.

Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, una dintre cele mai bine organizate echipe de salvare montană din țară, grup care, cu profesionalism și dăruire, la fel ca toate echipele Salvamont din România, veghează pentru siguranța turiștilor, a fost la înălțime și la Târgul de Turism al Olteniei. Aflat la prima ediție, evenimentul a reușit să strângă, totuși, un număr destul de mare de vizitatori, standul Gorjluimajoritatea prezentând un interes special pentru standul organizat de Consiliul Județean Gorj și instituțiile subordonate. „Standul nostru a fost compus din: o parte cu artă și traditii populare, în care am pus o casă gorjenească cu inventarul specific, măsuță, pat, covoare și în care mai mulți meșteri populari au făcut demonstrații de olărit, făcut siţă, țesut covoare, tors lână etc. S-au servit și produse tradiționale. O altă parte a fost rezervată Salvamontului și o parte a fost cu prezentarea materialelor promoționale ale CJ, Primăria Târgu-Jiu Asociația „Acasă la Brâncuși” și ale operatorilor economici”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul SPJ Salvamont Gorj.
salvamont la targul de turismÎn cadrul târgului, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a promovat principalul pilon turistic, Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”, prin expunere de postere cu imagini ale sculpturilor și distribuire de materiale promoționale. De asemenea, a fost evidențiată distincția “Mărul de aur”, Oscarul internațional pentru Turism, pe care Județul Gorj l-a obținut în anul 2014, ca destinație cultural-turistică unicat și a fost, de asemenea, prezentat filmul de promovare turistică a județului Gorj, “Acasă la Brâncuși”.
Operatorii de turism gorjeni, membri ai Asociației “Acasă la Brâncuși” și ai ANTREC Gorj au fost prezenți în cadrul Târgului de Turism al Olteniei cu pachetele de oferte turistice în Gorj pentru anul 2016.
Târgul de Turism al Olteniei a dorit promovarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din această regiune a României, organizarea de conferinţe şi dezbateri cu subiecte ce ţin de dezvoltarea turismului regional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here