SRI angajează cunoscători de limbi străine

904

Serviciul Român de Informații vrea să angajeze mai mulți cunoscători de limbi străine, printre care arabă, chineză, ebraică, rromani sau rusă. Doritorii nu trebuie să aibă studii superioare.

„În perioada următoare, SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu”, anunță Serviciul Român de Informații.
În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu.
Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție.
Ca să te poți angaja la SRI trebuie, conform legii și normelor interne specifice Serviciului, să îndeplinești cumulativ o serie de criterii generale de încadrare: să ai cetățenie română și domiciliul stabil în România; să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal; să nu faci parte din partide, formațiuni sau organizații politice, din momentul încadrării în SRI; să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizații sau societăți comerciale, din momentul încadrării în SRI; să nu fi consumat, anterior încadrării, substanțe sau amestecuri de substanțe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control național ori prevăzute în convențiile internaționale la care România este parte sau să nu fi desfășurat activități de trafic cu astfel de produse și să fii dispus ca, după încadrare, să desfășori activități în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituției.
Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”.
De asemenea, candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here