Sprijin socio-profesional pentru 10 tineri cu dizabilități din Gorj care urmează să părăsească sistemul de protecție al copilului

993

Asociația ,,Inimi de Gorjeni” a înscris un proiect în cadrul unui program național de sprijin intitulat ,,Bursa Binelui”, care este derulat de una dintre cele mai mari instituții financiare din România.

Oamenii cu suflet mare și cu dare de mână pot accesa pagina dedicată programului național, căutând proiectul înscris de către Asociația ,,Inimi de Gorjeni”. Ei pot face donații, suma țintă fiind 65.000 de lei. ,,10 tineri cu dizabilități care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție al copilului Gorj, vor fi sprijiniți să se integreze socio-profesional prin măsuri active de acompaniament: plata unei părți din chirie și utilități pe o perioadă de minim 6 luni; asigurarea unor chituri de materiale igienico-sanitare, alimente de bază sau dotarea locuinței cu obiecte necesare; asigurarea unor cursuri de calificare sau recalificare ori a școlii de șoferi. Tinerii cu dizabilități din sistemul de protecție al copilului întâmpină cele mai multe probleme în integrarea socio-profesională: lipsa locurilor de muncă, a locuințelor sociale, slaba calificare, etc. Dacă găsirea unui loc de muncă este cât de cât realizabil, obținerea unei locuințe este însă aproape inposibilă. De aceea, soluția cea mai viabilă este închirierea unei locuințe. Ne propunem susținerea unei părți din chirie și a utilităților”, astfel sună descrierea proiectului inclus în programul național ,,Bursa Binelui”. Asociația ,,Inimi de Gorjeni” este o organizație non-profit care militează pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate socio-economic și are drept scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate socio-economic, atragerea atenției opiniei publice asupra problemelor semenilor lor și încurajarea colaborării între sectorul instituțional public și societatea civilă. Asociația inițiază programe pentru copil și familie și activități în domeniul protecției copilului, precum și strângerea de fonduri destinate protecției copiilor și familiilor aflate în dificultate. Printre acțiunile derulate de către Asociație se numără: sprijinirea familiilor cu mulți copii, reconstrucția de case, achitarea de taxe școlare pentru studenții și elevii proveniți din sistemul de protecție al DGASPC Gorj, acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării unor tratamente în străinătate, sprijinirea a sute de copii proveniți din familiile nevoiașe cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, Paște etc.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here