Sprijin pentru disponibilizaţii de la CEO

426

În perioada următoare, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj vor demara sesiuni de informare cu privire la serviciile de preconcediere oferite pentru salariaţii care urmează să-şi piardă locurile de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Disponibilizaţii de la CEO vor avea un statut special, faţă de alţi gorjeni care îşi pierd locul de muncă şi care primesc doar indemnizaţie de şomaj.
“În cazul disponibilizaţilor de la CEO se vor face servicii de preconcediere, conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, care constau în: informarea privind prevederile legale referitoare la protecţia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare şi de formare profesională; plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în modalităţi de căutare a unui loc de muncă; reorientarea profesională în cadrul unităţii sau prin cursuri de formare de scurtă durată; sondarea opiniei salariaţilor şi consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a şomajului”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Conform planului de disponibilizare, din Complexul Energetic Oltenia vor pleca acasă începând cu 1 august nu mai puţin de 2.000 de salariaţi, aşa cum se arată şi în notificările transmise către sindicate, către AJOFM şi către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Şi anul trecut, la 1 iunie, Complexul Energetic Oltenia a dat afară 2.133 de salariaţi, iar circa 1.500 dintre aceştia proveneau din cadrul unităţilor din judeţul Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here